Caniculă în Grecia: Acropola din Atena, închisă vineri la cele mai călduroase ore ale zilei

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Vrei să faci o vizită privată la Acropola din Atena? Uite cât te costă/Freepik
Vrei să faci o vizită privată la Acropola din Atena? Uite cât te costă/Freepik

Ministrul elen al Culturii a anunțat că Acropola din Atena, un monument antic emblematic și cel mai vizitat din Grecia, va fi închisă vineri și probabil și sâmbătă, în timpul celor mai călduroase ore ale zilei, din cauza caniculei care afectează țara și alte părți ale Europei.

Accesul la situl arheologic trebuie suspendat între orele 12:00 și 17:00 (9:00 GMT și 14:00 GMT), pentru protecția lucrătorilor și a vizitatorilor, conform declarației ministrului Lina Mendoni la postul public de televiziune ERT. Ministrul a explicat că temperatura resimțită în vârful Acropolei este considerabil mai ridicată decât temperatura din Atena, iar temperaturile în zonă sunt așteptate să ajungă la 40-41 de grade Celsius.

Acropola, care a avut un număr semnificativ de vizitatori în ultimele luni, este în mod normal deschisă între orele 8:00 și 20:00 (5:00 GMT și 17:00 GMT). În contextul valului de căldură, autoritățile au luat măsuri precum distribuirea de apă către turiști și instalarea de copertine pentru protecția vizitatorilor. În plus, se avertizează cu privire la riscul crescut de incendii în regiunile cu temperaturi ridicate și vânt puternic.

Joi, lucrători ai Crucii Roşii au fost prezenţi la poalele Acropolei pentru a distribui sticle de apă şi a-i ajuta pe turiştii care puteau suferi insolaţie sau leşinuri din cauza căldurii. "Vom distribui în fiecare zi cel puţin 30.000 de sticle de apă", a declarat pentru AFP Antonios Avgerinos, preşedintele Crucii Roşii din Grecia.

Grecia a fost afectată de incendii violente în vara anului 2021 din cauza unui val de căldură excepţional.

Acropola, vizitată anul trecut de peste 3 milioane de persoane, şi-a mai închis anterior porţile în timpul celor mai călduroase ore ale zilei. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel