Canicula afectează mare parte din ţară. Arafat: Continuă problema arderilor de vegetație uscată, multe dintre ele, provocate

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat ce este cu acest formular
Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat ce este cu acest formular

Arafat atrage atenția supra incendiilor de vegetație.

Canicula a afectat şi duminică cea mai mare din ţară, cele mai ridicate temperaturi fiind semnalate în regiunile din sud. Conform datelor furnizate de meteorologi, la staţia Bucureşti-Filaret s-au înregistrat la orele amiezii 40,7 grade. Valul de căldură va persista şi astăzi în jumătatea sud-vestică a României, iar apoi se va extinde şi în restul ţării, dar în special în regiunile vestice şi sudice. Cele mai mari temperaturi vor ajunge până la 37 de grade, arată Rador.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a declarat că situația este una serioasă, iar autoritățile sunt în alertă.

”La punctele de punct ajutor și de hidratare, deschise în diferite zone ale țării, au cerut sprijin 1.902 persoane, din care 4 au necesitat să fe transportate la spital.

Continuă și problema arderilor de vegetație uscată, multe dintre ele, provocate. În ultimele 24 de ore, au fost afectate de incendii 891 de hectare, iar pompierii au intervenit pentru lichidare.

Suntem în alertă continuă, nu vorbesc doar de pompieri - ocoalele silvice, jandarmi, poliția, salvamontul. Toți sunt implicați și monitorizează respectarea regulilor de a nu aprinde focă zonele unde este risc, în păduri, zonele cu vegetație uscată. A, avut deja un deces la Iași și vrem să evităm ceva mult mai grav”, a declarat Raed Arafat, într-o intervenție la B1tv.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel