Candidată de 45 de ani, eliminată de la Bacalaureat. Avea un dispozitiv de comunicare, înglobat într-un pix

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Un chinez milionar susține examenul de bacalaureat pentru a 27-a oară
Un chinez milionar susține examenul de bacalaureat pentru a 27-a oară

Femeia nu va avea dreptul să participe la următoarea sesiune a examenului de Bacalaureat.

O femeie de 45 de ani a fost eliminată ieri de la examenul de bacalaureat, pentru tentativă de fraudă.

Absolventă a unui liceu particular din Galaţi, la frecvenţă redusă, ea a fost surprinsă pe camerele de supraveghere că vorbea cu cineva din exterior, prin intermediul unui dispozitiv de comunicare, cu sim, înglobat într-un pix.

Reprezentanţii centrului de examinare au întocmit un proces verbal, iar candidata a fost eliminată din sală.

Inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu, a dezvăluit că la unul dintre centrele de examen a fost identificată o tentativă de fraudă, soldată cu eliminarea persoanei în cauză. "Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară. Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon. Iată că device-urile moderne au ajuns şi mijloace de fraudare a examenelor", ne-a declarat inspectorul general-adjunct.

Aceasta, pe lângă faptul că a primit nota 1,00, nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de Bacalaureat, fiind nevoită să aştepte până anul viitor pentru a-şi finaliza studiile liceale.

Pe lângă faptul ca a primit nota 1.00, femeia nu va avea dreptul să se prezinte la urmatoarea sesiune de Bacalaureat şi va trebui să aştepte pâna anul viitor pentru a-şi finaliza studiile liceale, transmite Rador.

A treia probă scrisă la Bacalaureat

Potrivit calendarului de desfăşurare a Bacalaureatului, sesiunea de vară, miercuri are loc proba la alegere a profilului şi specializării.  Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, 119.828 elevi s-au înscris pentru a susţine această probă.

Elevii au avut de ales dintre 11 discipline, în funcție de profilul fiecăruia:

Anatomie și fiziologie umană;

Biologie vegetală și animală;

Chimie;

Economie;

Fizică;

Geografie;

Informatică;

Logică, argumentare și comunicare;

Psihologie;

Sociologie;

Filosofie;

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel