Când vor fi reglementate criptomonedele în România. Budișteanu: O să vedem o EXPLOZIE. Va fi greu de OPRIT

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 23 feb 2022, 12:53 | Categorie: Economie

În ultimul timp peste tot se vorbește despre reglementarea criptomonedelor, Ionuț Budișteanu a explicat toată această situație redactorilor DCBusiness.

Deputatul PNL, Sebastian Burduja dorește un proiect de lege care să reglementeze modul în care pot fi făcute plățile cu criptomonedele Bitcoin, Ether sau eGold.

"Deci în loc să aducă aici acești bani în România și să-i investească aici, să-i pompeze în economia românească, vor ajuta economiile altor state. Lucru care se întâmplă și în prezent", a declarat Burduja.

Reglementare a criptomonedelor.

"Criptomonedele nu pot fi reglementate și controlate. Bitcoin-ul a fost creat că un răspuns împotriva reglementărilor și monopolului bancar. Criptomonedele există și funcționează 24/7 pentru că nu pot fi oprite și nu pot fi reglementate de nimeni.

Oricine își poate lansa o criptomonedă din garsoniera de bloc, pe care oamenii o pot mină și face trading cu ea și nimeni nu îl poate opri să facă așa ceva. Cu cât tehnologia devine mai adoptată, automat devine și mai descentralizată și mai greu de oprit și reglementat.

Singurele reglementări pe care le pot ei face sunt pentru persoanele juridice care sunt firmele, care se declara că oferă servicii și/sau produse în schimbul lor. Mai pot reglementa și cetățeni privați, cum a fost înainte de 1989 când în timpul comunismului în România era interzis să deții valută și comuniștii te controlau și ți le confiscau că era fapta penală care putea fi pedepsită cu 10 ani", a declarat Budișteanu, pentru DCBUSINESS.

Citește mai departe AICI

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite