Când vor fi redeschise pârtiile în iarna cu cele mai mari temperaturi din ultimele decenii

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 12 ian 2023, 13:10 | Categorie: Știri
Risc major de avalanşă la munte. E cod roşu în afara pârtiilor amenajate
Risc major de avalanşă la munte. E cod roşu în afara pârtiilor amenajate

După multă așteptare, afaceriștii din zona montană și turiștii primesc vești bune. În urma ninsorilor din ultimele zile, meteorologii susțin că există mari șanse ca vremea să țină în continuare cu pasionații de sporturi de iarnă. 

Iarna lui 2022-2023 a fost mai degrabă blândă. Totuși, în noaptea de marți spre miercuri, 10 – 11 ianuarie, au fost ninsori abundente. Astfel, autoritățile au anunțat că iau în calcul redeschiderea pârtiilor, pentru câteva zile.

Nu doar pârtiile din golul alpin vor fi redeschise, au transmis autoritățile. Totuși, zăpada de la munte este departe de a oferi condițiile ideale pentru practicarea sporturilor specifice anotimpului rece.

„Nu a nins conform așteptărilor, oricum nu metrul promis, dar avem suficient pentru o bază. Temperaturile au fost cu câteva grade peste cele prognozate. Acum sunt -2 grade la Cota 2000, în dezacord cu unele meteograme care prezintă temperatura undeva la -4”, se arată într-un anunț publicat pe pagina oficială de Facebook a Gondolei Sinaia.

„Dacă temperaturile vor mai scădea cu câteva grade vom porni tunurile de zăpadă. Prognozele indica valori negative până luni, când urmează, din nou, încălziri”, a anunțat sursa citată.

Administratorii au anunțat programul pentru finalul săptămânii, în cazul în care pârtia va fi amenajată.

„Dacă vom deschide vineri, așa cum ne dorim, programul instalațiilor va începe de la ora 08.00 cu Gondola Sinaia, 08.30 Carp, 08.40 Soarelui/banda/Dorului/teleschiuri. Instalațiile de altitudine vor funcționa până la ora 16.30 respectiv 17.00”, este mesajul postat de Gondola Sinaia pe pagina de Facebook.

Până acum, căldura a dat mari bătăi de cap administratorilor.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite