”Când te îmbrățișează Macron, dar tu te gândești la Johnson”. Val de meme-uri, după vizita celor 4 lideri europeni la Kiev

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Emmanuel Macron, Mario Draghi și Olaf Scholz și Klaus Iohannis s-au întâlnit joi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a demonstra solidaritatea occidentală cu Ucraina.

Sosirea liderilor celor 4 țări europene de pe 16 iunie a provocat un val de glume pe internet.

Fotografia care a ținut capul de afiș îl prezenta pe liderul francez care îi șoptea ceva la ureche lui Volodimir Zelenski, în timp ce liderii celor două țări se îmbrățișau cordial.

Fotografia stârnit imaginația și creativitatea internauților.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris vizita la Kiev a liderilor Franţei, Germaniei, Italiei şi României drept o "zi istorică" pentru ţara sa, informează vineri dpa, citată de Agerpres.

"Ucraina se bucură de sprijinul a patru state europene puternice", a spus Volodimir Zelenski în discursul său video de joi seară, adăugând că Ucraina este acum mai aproape de Uniunea Europeană decât oricând de la independenţa sa.

Comisia Europeană urmează să dea publicităţii vineri o evaluare privind acordarea statutului de candidat la aderare Ucrainei, un pas cheie în procesul îndelungat de obţinere a calităţii de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Europa ar putea să scrie o nouă poveste despre libertate şi "să elimine în cele din urmă zona gri dintre UE şi Rusia", datorită curajului bărbaţilor şi femeilor ucrainene, a spus preşedintele Zelenski.

Referindu-se la sirenele de raid aerian care au sunat la Kiev în timpul vizitei liderilor europeni, preşedintele Zelenski a spus că Rusia a încercat să creeze o atmosferă tensionată,"dar nimănui nu i-a fost frică".

 Franţa, Germania, Italia şi România susţin candidatura imediată a Ucrainei și a Republicii Moldova la UE.

La conferinţa de presă comună cu omologul său român, Klaus Iohannis, cu cancelarul german Olaf Scholz şi cu premierul italian Mario Draghi, Macron a declarat, după întâlnirea celor patru lideri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski: "Toţi patru susţinem statutul de candidată imediată la aderare".

Macron a adăugat că "acest statut va fi însoţit de o foaie de parcurs şi va implica luarea în considerare a situaţiei din Balcani şi din vecinătate, în special din (Republica) Moldova".

Draghi a arătat la aceeaşi conferinţă de presă că principalul său mesaj pentru Zelenski a fost că Italia doreşte să vadă Ucraina în Uniunea Europeană. El a mai spus că sprijină pe deplin anchetele presupuselor crime de război din Ucraina, informează Reuters.

La rândul său, Scholz a afirmat că ţara sa va continua să sprijine Ucraina atâta timp cât va fi necesar şi a subliniat lupta "eroică" a acestei ţări împotriva invadatorilor ruşi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel