Când întrăm în valul 5 / Rafila: ”Măsurile se iau după 3-4 săptămâni, nu în vârf pandemic”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Rafila spune când intrăm în valul 5 / Foto: Pixabay
Rafila spune când intrăm în valul 5 / Foto: Pixabay

Epidemiologul și deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că România trebuie să vaccineze 3 milioane de persoane în următoarele 3 luni pentru a trece cu bine iarna. 

Rafila spune că medicamentele anti-Covid nu țin loc de vaccin și avertizează că sunt toxice și nu se pot administra preventiv

”În următoarele 90 de zile, ar fi bine să vaccinăm 3 milioane de persoane. Rezistenţa la îmbolnăvire trebuie să fie suficient de mare ca valul 5 să fie mult mai uşor”, spune medicul Rafila.

Locul 1 la mortalitate: ”A murit un Parlament pe zi”

Rafila spune că  rolul ministerului Sănătăţii s-a erodat.  ”Profesioniştii trebuie să fie în prim plan. Trebuie să existe mai puţină demagogie. Populaţia trebuie să fie pregătită pentru măsuri mai puţin populare”.

”Noi am avut 500-600 de morţi pe zi, la o populaţie de 18 milioane de locuitori. Noi am fot pe locul 1 în lume câteva săptămâni la rând. A murit un Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbuşit”, adaugă deputatul PSD.

De la 15 ianuarie intrăm în valul 5,

„Perioada dificilă în România va începe la jumătatea lui ianuarie 2022. Pe 15 ianuarie 2022 vom intra în valul 5. În Ianuarie 2022 va trebui să luăm măsuri”, spune medicul Rafila.

Măsurile sunt vaccinarea adulților și promovarea vaccinării copiilor, precum și încurajarea testării în școli.

”Medicamentele anti-Covid nu țin loc de vaccinare”

„Medicamentele de la Merck şi Pfizer vor fi autorizate repede. Românii trebuie să ştie că medicaţia nu ţine loc de vaccinare.

Toate medicamentele antivirale sunt toxice. Medicamentele anti-COVID nu se iau preventiv. Noi vom încuraja ca aceste antivirale să fie disponibile în sistem ambulatoriu”, avertizează Rafila, vorbind despre medicamentele companiilor Merck şi Pfizer, relatează mediafax.

Paracetamolul te face neînfricat? Un studiu spune că da

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel