Când cărțile scrise de IA și vândute de Amazon devin mortale. La propriu

radiodcnews Team | Dată: 03 sep 2023, 12:02 | Categorie: Știri

Culegătorii amatori de ciuperci au fost îndemnați să evite cărțile vândute pe Amazon care par să fi fost scrise de chatbots cu inteligență artificială.

Amazon a devenit o piață pentru volumele produse de inteligența artificială care sunt prezentate ca fiind scrise de oameni, cărțile de călătorie fiind printre categoriile populare pentru astfel de lucrări false.

Acum, pe site-ul retailerului online au apărut o serie de cărți care oferă ghiduri pentru căutarea de ciuperci sălbatice care, de asemenea, par a fi scrise de IA. Printre titluri se numără "Wild Mushroom Cookbook: form [sic] forest to gourmet plate, a complete guide to wild mushroom cookery" și "The Supreme Mushrooms Books Field Guide of the South-West".

Patru texte din cărți au fost examinate pentru The Guardian de Originality.ai, o firmă americană care detectează conținutul scris de inteligența artificială. Compania a declarat că fiecare eșantion a avut un rating de 100% la scorul de detectare a IA, ceea ce înseamnă că sistemele sale idică faptul că aceste cărți au fost scrise de un chatbot precum ChatGPT.

Celelalte cărți testate de Originality.ai au fost "Wild Mushroom Cookbook: Un ghid pentru începători pentru a învăța elementele de bază ale gătitului cu ciuperci sălbatice pentru sănătate și savoare, cu rețete ușor de urmat!" și "Wild Mushroom Cookbook: deblochează secretele delicioase ale celor mai gustoase ciuperci din natură". The Guardian a încercat să-i contacteze pe autorii menționați pe cărți.

Leon Frey, un ghid de căutare a ciupercilor și micolog experimentat la Family Foraging Kitchen, cu sediul în Cornwall, care organizează excursii de căutare a ciupercilor, a declarat că exemplarele pe care le-a văzut conțineau erori grave, cum ar fi faptul că se referă la "miros și gust" ca fiind o caracteristică de identificare. "Acest lucru pare să încurajeze degustarea ca metodă de identificare. Acest lucru nu ar trebui să fie făcut absolut deloc", a spus el.

2. -imagine fara descriere- (amanita-phalloides_21672800.jpg)Amanita phalloides

Unele ciuperci sălbatice, cum ar fi "Buretele Viperei" (Amanita phalloides), extrem de otrăvitoare, care poate fi confundată cu soiuri comestibile, sunt toxice.

Frey a spus că o carte face referire la ciuperca "coama leului", care este comestibilă, dar este o specie protejată în Marea Britanie și nu ar trebui să fie culeasă. "V-aș recomanda să alegeți cărți din surse de încredere", a adăugat el.

Profesorul Myron Smith, specialist în ciuperci la Universitatea Carleton din Canada, a declarat că aceste cărți sunt "total iresponsabile". El a spus: "Unele dintre diferențele dintre comestibile și non-comestibile sunt foarte subtile și este nevoie de un ochi experimentat și de cunoștințe temeinece pentru a le deosebi".

Cărțile despre ciuperci generate cu ajutorul Inteligenței Artificiale au fost raportate pentru prima dată de site-ul 404 Media. Lucrările generate de AI fuseseră evidențiate și de Societatea Micologică din New York, care a postat pe X (fostul Twitter), că: "Amazon și alte puncte de vânzare cu amănuntul au fost inundate de cărți de căutare și identificare a ciupercilor scrise de IA. Vă rugăm să cumpărați doar cărți ale autorilor cunoscuți, poate însemna literalmente viață sau moarte".

Amazon a declarat că revizuiește cărțile aduse în atenția sa de către The Guardian.

Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat că: "Luăm în serios probleme de acest gen și ne angajăm să oferim o experiență sigură de cumpărături și de lectură. Analizăm acest lucru".

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience