Canada: Peste un milion de persoane lipsite de electricitate din cauza unei furtuni

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
curent electric / foto pexels ilustrativ
curent electric / foto pexels ilustrativ

Peste un milion de persoane erau fără curent în estul Canadei miercuri seară din cauza unei furtuni care a avariat liniile electrice, notează AFP.

Provincia Quebec era sub alerte pentru ploaie îngheţată emise de Ministerul Mediului, autorităţile avertizând că "o acumulare de gheaţă ar putea rupe ramurile copacilor".

Peste 945.000 de clienţi ai companiei Hydro-Quebec erau fără curent joi în jurul orei 01.00 GMT, dintr-un total de 4,5 milioane. "Avariile sunt cauzate în principal de căderea crengilor sau a copacilor care cedează sub greutatea gheţii", a explicat furnizorul de energie electrică pe site-ul său.

Aproape jumătate dintre aceştia (440.000) se aflau în Montreal, unde echipele oraşului lucrau pentru a curăţa drumurile deteriorate de copacii rupţi şi firele tăiate.

Poliţia din acest oraş a primit un "număr mare de apeluri în legătură cu gheaţa neagră", în timp ce primarul metropolei din Quebec, Valérie Plante, a lansat un apel la vigilenţă.

În provincia vecină Ontario, peste 112.000 de clienţi au rămas fără curent din cauza unei furtuni de iarnă care "a provocat căderi de copaci şi ramuri peste liniile electrice", potrivit companiei Hydro One.

În capitala Canadei, Ottawa, alertele au fost, însă, ridicate în cursul serii.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel