Campionul olimpic Mo Farah explică cum a ajuns în UK: Am fost traficat. ”Numele meu adevărat este altul”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Mo Farah dezvăluie că a ajuns în Marea Britanie folosind numele unui alt copil.

Sir Mo Farah a dezvăluit că a fost traficat ilegal în Marea Britanie sub numele unui alt copil.

Acesta a ajuns în insulă la vârsta de nouă ani și forțat să facă treburi domestice.

Cvatruplul campion olimpic avea până a acum altă variantă privind modul în care a ajuns în Marea Britanie: acesta susținea anterior că a părăsit Somalia la vârsta de opt ani pentru a se alătura tatălui său, după ce părinții lui au luat decizia de a trimite trei dintre cei șase copii ai lor la Londra pentru șansa unei vieți mai bune.

Cu toate acestea, într-un nou documentar, The Real Mo Farah, care va fi difuzat miercuri de BBC, bărbatul de 39 de ani spune că, de fapt, a fost traficat la Londra de un necunoscut, după ce a scăpat de războiul din Somalia.

Numele meu adevărat este Hussein Abdi Kahin

„Majoritatea oamenilor mă cunosc ca Mo Farah, dar acesta nu este numele meu și asta nu nu e realitatea”, spune el. „Povestea adevărată este că m-am născut în Somaliland, la nord de Somalia, ca Hussein Abdi Kahin. În ciuda a ceea ce am spus în trecut, părinții mei nu au locuit niciodată în Marea Britanie.”

Când a ajuns în Marea Britanie, Farah a susținut că locuia cu un cuplu căsătorit care l-a tratat rău. Profesorul său de educație fizică de la școală, Alan Watkinson, l-a salvat și, de asemenea, l-a ajutat să solicite cetățenia britanică folosind numele său presupus.

În documentar, sportivul mai recunoaște că numele Mohamed Farah a fost furat de la un alt copil și folosit pentru a crea un pașaport fals.

„Când aveam patru ani, tatăl meu a fost ucis în războiul civil, știi că, ca familie, am fost sfâșiați”, a spus el. „Am fost separat de mama mea și am fost adus ilegal în Marea Britanie sub numele unui alt copil pe nume Mohamed Farah.”

Farah a spus că el și fratele său geamăn, Hassan, au fost trimiși de mama lor să locuiască cu un unchi în Djibouti, pentru propria lor siguranță. Farah a spus că și-a amintit că o femeie a vizitat casa de mai multe ori pentru a-l observa. I s-a spus că ea îl va duce în Europa să locuiască cu rude.

De asemenea, a fost informat că va fi redenumit Mohamed. „În copilărie, nu te gândești niciodată dincolo de ceea ce ți s-a spus”, spune el în documentar.

Cu toate acestea, Farah spune că atunci când a ajuns în Marea Britanie s-a confruntat cu o realitate foarte diferită. „Aveam toate datele de contact pentru ruda mea și odată ce am ajuns la ea acasă, doamna mi l-a luat și chiar în fața mea le-a rupt și l-a pus la coș, iar în acel moment am știut că am probleme. ," el a spus.

Farah a spus că copiii lui l-au motivat să spună sincer despre trecutul său. „Familia înseamnă totul pentru mine și, știi, ca părinte, îi înveți mereu pe copiii tăi să fie sinceri”, a spus el.

Soția lui Farah, Tania, a spus că în anul care a precedat nunta lor din 2010 și-a dat seama că „lipseau multe aspecte din povestea lui”, și în cele din urmă l-a convins să spună adevărul.

În documentar, Farah recunoaște că este îngrijorat de statutul său de imigrare. Cu toate acestea, Ministerul de Interne a confirmat luni seara că nu se va confrunta cu nicio repercusiune. „Nu se va lua nicio măsură împotriva lui Sir Mo și a sugera altfel este greșit”, a spus un purtător de cuvânt.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel