Campioana care renunță la ciclism pentru o carieră de astronaut

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Și-a despus candidatura la NASA pentru a ajunge astronaut și a fost aleasă. Este vorba despre o camioană la ciclism din SUA. 

Sportiva americană Christina Birch, de 11 ori campioană naţională la ciclism pe velodrom, renunţă la sportul cu pedale pentru o carieră de astronaut la NASA, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Schimbare drastică în viața sa. A fost selecționată de NASA



Schimbarea drastică de macaz din viaţa Christinei Birch a intervenit după ce a fost selecţionată la clasa de astronauţi NASA din 2021, astfel că în următorii doi ani ea va participa la cursuri de pregătire pentru misiunea Artemis de la Houston (Texas).

Sunt foarte încântată să fiu un astronaut candidat. Este un pic încă suprarealist pentru mine. Nu va mai fi probabil atunci când voi purta costumul albastru de zbor pentru prima oară, iar totul va începe să devină real, a declarat Birch, de două ori campioană panamericană, într-un comunicat postat de USA Cycling.

A candidat în timp ce se pregătea pentru Jocurile Olimpice



Birch s-a aflat pe o lista lungă a pretendenţilor pentru Jocurile Olimpice şi a depus cererea la NASA în timp ce se pregătea la centrul olimpic de la Colorado Springs.

Mi-am completat cererea online înainte să revin la pregătire alături de echipă. După selecţia olimpică, am avut câteva interviuri la Centrul spaţial Johnson de la Houston şi de fiecare dată plecam cu senzaţia că asta mi s-ar potrivi mai bine şi că este ceea ce îmi doresc să fac, a spus Birch.

Ce diplome are ciclista din SUA



Ciclista americană, care are o diplome de licenţă în matematică, biochimie şi biofizică moleculară, a fost selectată alături de alţi nouă candidaţi din circa 12.500 de solicitanţi.

Este un fel de vis. Îţi ţii respiraţia tot timpul pe durata procesului de solicitare, sperând că vei reuşi. Am întâlnit oameni incredibili în timpul procesului de interviuri. Fiecare este incredibil de calificat. Aşa că m-am simţit ca şi cum aş fi câştigat la loterie, a adăugat Birch, care este convinsă că anii de antrenament intens din ciclism îi vor fi de folos pentru o călătorie pe care ea speră s-o încheie pe Staţia Spaţială Internaţională.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel