Camera secretă a lui Michelangelo se deschide la Veneția. Ce vor vedea vizitatorii

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Jessica Lewis/Pexels
Jessica Lewis/Pexels

O fostă pivniță pentru cărbune în care se crede că celebrul artist renascentist Michelangelo s-ar fi ascuns pentru a scăpa de furia unui papă va fi deschisă publicului pe 15 noiembrie, a anunțat un muzeu din Florența, marți, potrivit Reuters.

"Camera secretă" a lui Michelangelo se află în interiorul Muzeului Capelele Medici și conține schițe în cărbune ale figurilor umane care i-au fost atribuite artistului, despre care se spune că s-a adăpostit acolo în 1530.

Camera mică, cu o lungime de 10 metri, o lățime de trei metri și o înălțime de 2,5 metri, la partea superioară a bolții, a fost folosită la un moment dat pentru depozitarea cărbunelui înainte de a fi redescoperită în timpul lucrărilor de renovare din 1975.

Paolo Dal Poggetto, directorul de atunci al Muzeului Capelălor Medicee, a atribuit multe dintre desenele găsite pe pereți lui Michelangelo, deși alții au contestat ulterior acest lucru.

Dal Poggetto credea că artistul s-a refugiat în cameră după ce a căzut în dizgrația Papei Clement al VII-lea.

Grupuri mici, formate din patru persoane, vor putea vizita camera începând cu 15 noiembrie, timp de maximum 15 minute. Biletele vor costa 20 de euro per persoană, în plus față de taxa de 10 euro percepută pentru intrarea în muzeu.

Camera se accesează printr-o scăriță îngustă și aglomerată, iar numărul de vizitatori săptămânali va fi limitat la 100 de persoane.

"Numărul limitat de vizitatori pe interval de timp se datorează necesității de a alterna perioadele de expunere la lumină LED cu perioade prelungite de întuneric", a precizat muzeul.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience