Calvin Klein își anunță revenirea pe podiumuri odată cu noua directoare de colecții Veronica Leoni

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Kai Pilger/Pexels
Fotografie de la Kai Pilger/Pexels

Casa de modă Calvin Klein a anunțat joi că "va reveni în curând pe podiumurile de defilare" odată cu numirea noii sale directoare de colecții, italianca Veronica Leoni, informează AFP.

Veronica Leoni, în vârstă de 40 de ani, a lucrat anterior pentru casele de modă Jil Sander, Celine, Moncler și The Row, înainte de a-și lansa propria marcă, Quira.

"Era clar încă de la primele noastre discuţii că munca desfăşurată de Veronica în viaţa ei profesională a pregătit-o pentru acest moment şi pentru ocazia ce i-a fost oferită de a defini o nouă eră pentru Calvin Klein", a anunţat într-un comunicat directoarea casei de modă americane, Eva Serrano.

Casa Calvin Klein nu a mai organizat o defilare de modă din martie 2019, compania alegând să se concentreze de atunci pe colecţii pret-a-porter destinate publicului general.

În acea perioadă, noul suflu adus de creatorul belgian Raf Simons nu s-a tradus într-o creştere a vânzărilor. Compania-mamă, PVH, care deţine şi casa Tommy Hilfiger, a închis filiala destinată colecţiilor haute-couture, denumită Calvin Klein 205W39NYC.

Veronica Leoni, citată la rândul ei în acelaşi comunicat, a spus că doreşte să pună "un accent puternic pe stil şi creativitate".

Casa Calvin Klein, cumpărată de PVH de la creatorul său în 2003, a estimat că produsele comercializate sub marca sa au reprezentat vânzări cu amănuntul în valoare de 9 miliarde de dolari la nivel mondial în 2023, o sumă similară în raport cu cea din 2017.

Casa americană a anunţat că articolele proprii au generat o cifră de afaceri de 3,64 miliarde de dolari în exerciţiul financiar anual care s-a închis pe 4 februarie, în creştere cu 4% faţă de anul precedent. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel