Calea Victoriei, pietonală, în acest weekend: "Străzi deschise", program 27-28 mai

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Facebook Străzi deschise - București
Sursa foto: Facebook Străzi deschise - București

Calea Victoriei va fi pietonală sâmbătă şi duminică, între orele orele 10,00 şi 22,00, urmând să fie prezentat un program artistic.

"Teatrul Ion Creangă prezintă cele mai frumoase momente din poveştile scrise de Ion Creangă, SAGA Rave Bus ajunge pe Calea Victoriei cu un silent party unde muzica se aude doar în căşti. Teatrul Masca vine la 'Străzi deschise' cu un recital de comedie pentru copii şi un spectacol despre bucuria de a fi român în regia lui Mihai Mălaimare, iar Teatrul de Animaţie Ţăndărică dă întâlnire celor mici cu cele mai îndrăgite marionete şi păpuşi", a informat, vineri, Primăria Capitalei printr-un comunicat transmis Agerpres.

Spectacolul Teatrului Masca "Români la porţile lumii" se va juca din nou în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, sâmbătă seară, de la ora 18,00.

Propus de Teatrul Ion Creangă, atelierul interactiv "Gheaţă carbonică" va avea loc sâmbătă, de la ora 17,00, în Piaţa Revoluţiei, la Ansamblul monumental Iuliu Maniu. În cadrul atelierului vor fi îmbinate legile fizicii cu distracţia, pentru a-i face pe cei mici să descopere şi să vorbească despre cele trei stări de agregare ale apei, scrie Agerpres.

SAGA Festival participă la "Străzi Deschise" cu SAGA Rave Bus, un autobuz neconvenţional care se transformă în spaţiu de petrecere.

"În SAGA Rave Bus vor urca mai mulţi DJs care vor face o super atmosferă în cadrul unui silent party care va avea loc în ambele zile, între orele 15,00 - 22,00, pe Calea Victoriei, la intersecţie cu Strada General Gheorghe Manu", transmite Primăria Capitalei.

Duminică, de la ora 17,30, Teatrul Masca revine în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României cu spectacolul pentru copii "Clovnii".

Tot duminică, în faţa Ansamblului Monumental Iuliu Maniu din Piaţa Revoluţiei, va avea loc spectacolul "Creangă prin poveşti", una dintre premierele acestui an ale Teatrului Ion Creangă.

"Spectacolul-colaj marchează împlinirea a 186 de ani de la naşterea scriitorului şi aduce la viaţă lumea poveştilor 'Prostia omenească', 'Fata babei şi fata moşului', 'Ursul păcălit de vulpe', 'Povestea porcului'", se precizează în comunicatul municipalităţii.

Artiştii Teatrului de Animaţie Ţăndărică îi vor aştepta pe cei mici în faţa Muzeului Naţional de Artă al României duminică seară, de la ora 18,00, cu păpuşile Michael Jackson, Mim marionette, Mimi şi Pufi şi alte personaje îndrăgite de copii.

Şcoala Populară de Artă se alătură programului cu expoziţii de pictură şi fotografie ce pot fi vizitate la sediul acesteia din Sectorul 4 din Strada Cuza Vodă 100.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti este inclusă în program cu trei expoziţii, ce îşi aşteaptă vizitatorii în intervalul orar 10,00 - 17,30. Dintre acestea, face parte şi primul proiect expoziţional al unui muzeu de antropologie urbană din România, "Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute", care prezintă evoluţia raporturilor dintre generaţii în ultimii trei sute de ani pentru mediul urban românesc.

Până pe 5 iunie, expoziţia "World Press Photo" prezintă în Piaţa Universităţii cele mai interesante fotografii documentare şi de jurnalism ale anului, de la imagini care surprind războiul de agresiune din Ucraina la efectele crizei climatice şi protestele civile din jurul lumii.

Pentru programul "Străzi deschise" se vor institui restricţii rutiere pe Calea Victoriei. Aceasta va putea fi traversată la intersecţiile cu Strada Sevastopol, Strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta, Strada Ştirbei Vodă. Totodată, se va permite circulaţia pe Calea Victoriei, pe tronsonul cuprins între Strada Ştirbei Vodă şi Strada Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: Strada Frumoasă între Strada Sevastopol şi Calea Victoriei, Strada Gina Patrichi între Bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între Strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către Strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa, sâmbătă spre duminică, începând de la ora 22,00 până la ora 09,00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel