Câinii știu când plângi. Vor încerca să te facă să te simți mai bine

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
caine - FOTO: Freepik@ fripiknastya
caine - FOTO: Freepik@ fripiknastya

Câinii știu când suferi și vor încerca să te aline. 

Câinii știu când plângi și vor încerca să te facă să te simți mai bine. Cercetătorii știu că patrupedele răspund la plânsul uman și se vor apropia de oameni – fie că este proprietarul lor sau un străin total – care prezintă semne de suferință.

Reacția câinilor, studiu de caz

Cercetătorii au recrutat 34 de câini de companie și câini de terapie – adică cei care vizitează oameni din spitale și case de îngrijire medicală – pentru a lua parte la studiu. Câinii au inclus o varietate de rase și vârste, de la un câine de terapie golden retriever în vârstă la un amestec de spaniel adolescent.

Când au ajuns la laborator, fiecare proprietar a completat un sondaj despre câine de formare și comportamente în timp ce specialiștii au atașat un monitor de ritm cardiac la piept de câine pentru a măsura răspunsurile la stres.

Fiecare proprietar a fost instruit în timpul experimentului. Fiecare proprietar așezat într-un scaun în spatele unei uși clare, care a fost magnetizat închis - acolo ca o barieră care separă câinele de la proprietarul său.

Jumătate din persoane au fost nevoite să plângă tare și să strige după ajutor la fiecar 15 secunde. Cealaltă jumătate a voluntarilor a fost desemnată să fredoneze "Twinkle, Twinkle, Little Star" și să spună "Ajutor" cu o voce calmă la fiecare 15 secunde. Cercetătorii au realizat testul până în momentul în care câinii au deschis ușile pentru a ajunge la stăpânii lor. 

Aproximativ jumătate dintre câini au deschis ușa, indiferent de starea în care se aflau proprietarii lor, ceea ce arată că patrupezii doreau sp fie lângă proprietarii lor, potrivit Fatherly.

În cât timp au deschis câinii ușa

Atunci când proprietarii lor plângeau, câinii au avut nevoie în medie de 23 de secunde pentru a deschide ușa, în timp ce în starea de control, a durat mai mult de un minut și jumătate până să deschidă ușa. Plânsul oamenilor părea să afecteze comportamentele câinilor.

Studiul a constatat că animalele care au deschis ușa mai repede au fost mai puțin stresați decât câinii care au avut nevoie de mai mult timp pentru a-l deschide.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel