Căderea părului, efect al long-COVID. Studiu alarmant despre nepăsarea românilor trecuți prin boală, "educați" pe Internet: Probleme neurologice grave

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Un studiu alarmant arată nepăsarea românilor trecuți prin COVID-19. Ce probleme grave aduce long-COVID-ul, de fapt și cum reacționează oamenii.

Trecerea prin COVID-19 a adus pentru mulți pacienți, în special pentru cei care au avut simptome severe, sechele și mulți specialiști au numit asta "long-COVID", adică Covid de lungă durată.

Un studiu al Asociației "din Grijă pentru Client", realizat în luna ianuarie, arată că după aproape doi ani de pandemie, trecerea prin boală nu va fi nici pe departe cea mai mare problemă cu care ne confruntăm. Afecțiunile medicale post Covid, resimțite de o mare parte din pacienți, au influențat sănătatea noastră mentală pe termen lung, de aici a ieșit și termenul "long-COVID".

Peste jumătate dintre respondenții studiului, pacienți au trecut prin boală și care prezintă afecțiuni post-Covid, mai exact 57%, spun că se confruntă cu oboseală cronică.

"Pe primul loc avem oboseala cronică (56,8%), urmată de simptome psihologice, ca depresie, tulburări de somn (45,5%). Mai avem în jur de 36% - 37% afecțiuni respiratorii, cardiovasculare și dureri articulare și cel puțin 1 din 5 persoane s-au plâns de afecțiuni respiratorii, cardiovasculare și dureri musculare.

O mulțime dintre oamenii care au trecut prin COVID-19 în acești doi ani nu au mers la medic pentru o evaluare. Întrebată cum motivează oamenii acest lucru, Voichița Cosmina Meseșan a completat că: "există oameni... aproximativ 40% dintre respondenți nu au făcut nicio investigație, nu au luat niciun tratament, deși prezintă unul sau două dintre simptome".

Citește mai departe pe DC Medical

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel