Céline Dion dezvăluie impactul devastator al sindromului Stiff Person: „Am avut coaste rupte din cauza spasmelor”

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: captura video Instagram @Celine Dion
FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Céline Dion a mărturisit că a suferit spasme musculare atât de puternice încât i-au rupt coastele, pe fondul luptei sale cu sindromul Stiff Person.

În primul său interviu televizat de la diagnostic, acordat Hodei Kotb la NBC News, Dion a declarat: „Am avut coaste rupte la un moment dat, pentru că uneori, când este foarte sever...”. Kotb a întrebat: „Poate spasmele să fie atât de puternice încât să-ți rupă o coastă?”, iar Dion a confirmat, dând din cap, scrie The Guardian.

Dion a mai spus că atunci când experimentează spasme musculare în gât, „este ca și cum cineva te-ar strangula, ca și cum cineva îți împinge laringele”, explicând că poate vorbi doar la un anumit ton în timpul spasmelor. „Dar poate fi și în zona abdominală, în coloană, în coaste”, a adăugat ea, descriind crampele din mâini: „Se încleștează, dar este într-o poziție din care nu le poți debloca”.

Diagnosticul de sindrom Stiff Person, o afecțiune rară și incurabilă, a fost pus în 2022 și a obligat-o pe Dion să își suspende spectacolele live. Ea a declarat anterior că această afecțiune „cauzează dificultăți la mers și nu îmi permite să folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum eram obișnuită”.

Într-un interviu acordat Vogue France în aprilie, Dion a spus că urmează terapie fizică și vocală de cinci ori pe săptămână. A recunoscut că a avut momente de disperare, dar a afirmat că încearcă să revină la cariera sa de cântăreață.

„La început mă întrebam: de ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut? Este vina mea?” a spus ea. „Viața nu îți oferă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăiești! Am această boală dintr-un motiv necunoscut. Modul în care văd lucrurile este că am două opțiuni. Fie mă antrenez ca un atlet și muncesc din greu, fie renunț și totul s-a terminat, rămân acasă, ascult melodiile mele, stau în fața oglinzii și cânt pentru mine. Am ales să lucrez cu tot trupul și sufletul, de la cap până la picioare, cu o echipă medicală. Vreau să fiu cea mai bună versiune a mea. Obiectivul meu este să văd din nou Turnul Eiffel! ... Am această forță în mine. Știu că nimic nu mă va opri.”

Un documentar de lung metraj despre boala sa, „I Am: Celine Dion”, va fi disponibil pe Prime Video începând cu 25 iunie. Este regizat de Irene Taylor, nominalizată la Oscar pentru filmul său din 2009, „The Final Inch”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel