Buzele lui Dilber. Rețeta turcească

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

"Buzele lui Dilber" este un desert turcesc care se prepară destul de ușor, însă rezultatul va fi unul surprinzător.

Ingrediente

1 pachet foi yufka
200 g unt topit
250 g nucă tocată grosier
350 ml apă
300 g zahăr
1/2 zeamă de lămâie
1 baton scorţişoară
fistic pentru decor

Cum se prepară

Punem apa şi zahărul împreună la fiert şi lăsăm pe foc să fiarbă bine până se îngroaşă siropul, apoi punem zeama de lămâie, batonul de scorţişoară şi lăsăm la răcit. Foile de yufka se aşază una peste alta, se decupează cercuri cu o formă mai ascuţită, scrie gustos.ro. Discurile tăiate se suprapun în număr de 5, punem în mijloc o linguriţă de nuci şi pliem pe jumătate.

Într-o tavă pentru cuptor (nu foarte înaltă) unsă cu unt, aşezăm cercurile de yufka în picioare (se pot aşeza culcate pe o parte). Untul topit se toarnă uniform peste baklava. Se coace la 180 C până se rumeneşte. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă câteva minute şi se toarnă peste ea siropul răcit.

Vezi și: Revani, prăjitura turcească absolut delicioasă. Rețeta verii 

BONUS: Mic dejun turcesc

Ingrediente

3-4 cartofi

1 ceapă

2 ouă

½ pahar de lapte (1 pahar = 200 ml)

½ pahar de ulei

½ pahar de făină de grâu

½ pahar de făină de porumb

5 gr de praf de copt

1 praf de sare sau după gust

1 linguriță de piper negru măcinat

1 linguriță de boia de ardei iute – opțional

1 linguriță de boia de ardei dulce

1 linguriță de chimion măcinat

verdeață (pătrunjel, mărar, ceapă verde)

50-100 gr de cașcaval

ulei, pentru formă

Cum se prepară

Tăiați cartofii felii subțiri pe lungime, apoi feliile le tăiați în jumătate, la fel, pe lungime, după care le tăiați pai. Tăiați ceapa bucăți mici și mărunțiți verdeața. Bateți ouăle cu telul, adăugați sare, praf de copt și condimentele indicate sau orice altceva vă place să adăugați în cartofi, potrivit retete-usoare.info.

Amestecați foarte bine ingredientele, adăugați ulei și lapte, amestecați, apoi încorporați treptat făina de grâu și porumb (sau folosiți doar 1 pahar de făină de grâu) și continuați să amestecați cu telul, până dispar toate cocoloașele.

Transferați cartofii în aluat, adăugați verdeață și ceapă, apoi amestecați bine ingredientele. Setați cuptorul la 180-190°С și ungeți baza și pereții formei cu ulei. Transferați și repartizați compoziția de cartofi și dați forma la cuptor pentru 20 de minute.

Opțional, scoateți forma din cuptor, presărați cartofii cu cașcaval răzuit și îi coaceți, până se rumenesc frumos la suprafață.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel