Bulgaria își face închisori ca-n Norvegia: Un mediu sănătos și ”verde”

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto pexels
foto pexels

Bulgaria își construiește închisori verzi și nu doar atât: își va instrui și deținuții în sensul economiei verzi. 

Modelul vine din Norvegia, unde administraţia penitenciară a integrat aceste concepte în închisori în domeniul agriculturii, al agriculturii ecologice, al asistenţei medicale, al resurselor energetice durabile şi al unui mediu sănătos în închisori.

O vizită de lucru a experţilor norvegieni şi bulgari s-a încheiat joi la Belene, unde aceştia au prezentat proiectul conceptual pentru "închisorile verzi". De asemenea, a fost elaborat un prim proiect de activităţi, indicatori şi buget estimativ al proiectului. Următoarea reuniune a grupului de lucru va avea loc la sfârşitul lunii februarie în Norvegia, unde participanţii bulgari vor afla despre experienţa norvegiană şi vor fi semnate acorduri de înfrăţire între închisoarea din Plevna şi închisoarea din Belene cu închisoarea din Ona, Norvegia.

Această iniţiativă este pusă în aplicare de către Direcţia Generală de Executare a Pedepselor, care este partener într-un acord de grant în cadrul Fondului bilateral al Programului pentru justiţie din cadrul Mecanismului financiar norvegian 2014-2021 pentru consolidarea cooperării bilaterale între Serviciul penitenciar norvegian şi Direcţia Generală de Executare a Pedepselor prin înfiinţarea a două închisori pilot "verzi", arată BTA, citată de Agerpres. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel