Bruce Willis nu este singura celebritate care suferă de AFAZIE. Vedete cu probleme ASEMĂNĂTOARE

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Bruce Willis / Emilia Clarke - captură de ecran, Pink Tv
Foto: Bruce Willis / Emilia Clarke - captură de ecran, Pink Tv

Bruce Willis nu este singura vedetă care suferă de afazie.

Bruce Willis se va retrage din activitate după ce familia actorului a anunțat că acesta sueră de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului, care afectează capacitatea unei persoane de a comunica.

"Pentru minunaţii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem să anunţăm că mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacităţile cognitive. Ca urmare a acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera de actor, care a însemnat atât de mult pentru el", a anunţat familia starului american într-un comunicat preluat de Agerpres. Documentul a fost semnat de actuala soţie a actorului Bruce Willis, Emma Heming Willis, precum şi de fosta lui soţie, Demi Moore, şi de fiicele actorului - Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn.

Afazia apare de obicei brusc după un accident vascular cerebral sau o leziune la cap și implică dificultăți de procesare sau de exprimare a comunicării verbale și scrise. 

Actorul nu este singurul star care suferă de această afecțiune.

Starul din ”Game of Thrones”, Emilia Clarke (35 de ani), a suferit un accident după ce a filmat primul sezon, în 2011, în timp ce se antrena cu antrenorul ei.

Actrița a experimentat o durere de cap foarte puternică pe care a descris-o ca fiind ca o bandă elastică care îi strângea creierul. 

”Nu mi-am putut aminti numele după acest accident. În schimb, din gură îmi ieșeau doar prostii și am început să intru în panică. Nu am experimentat niciodată o asemenea frică”, a dezsvăluit actrița într-un eseu pe care l-a scris pentru The New Yorker anul trecut. Afazia ei a dispărut după o săptămână.

Actrița Sharon Stone , în vârstă de 64 de ani, s-a prăbușit în casă, în 2001, din cauza unui anevrism cerebral și a suferit ulterior o sângerare cerebrală care a durat nouă zile. Avea 43 de ani la acea vreme. După aceea, și-a pierdut capacitatea de a citi și a dezvoltat probleme de vorbire și, de asemenea, a început să se bâlbâie.

Fostul meteorolog și reporter Mark McEwen , în vârstă de 67 de ani, a lucrat la CBS timp de 16 ani înainte de a suferi un accident vascular cerebral în 2005. McEwen a scris pe site-ul său despre lupta sa cu afazia și, de asemenea, a dezvăluit că melodiile lui Stevie Wonder și Beatles l-a ajutat să vorbească mai fluent.

Directorul NSA din timpul administrațiilor Clinton și George W. Bush, iar apoi directorul CIA, Michael Hayden (77), chiar înainte de Ziua Recunoștinței, în 2018, a suferit un accident vascular cerebral. Inteligența lui Hayden a rămas intactă, dar a pierdut definitiv capacitatea de a citi și de a scrie, după care nepotul său de patru ani a fost nevoit să-l învețe din nou alfabetul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel