Bruce Springsteen a dezvăluit că a "tânjit" să fie britanic

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Bruce Springsteen a dezvăluit că a "tânjit" să fie britanic
Bruce Springsteen a dezvăluit că a "tânjit" să fie britanic

Bruce Springsteen a dezvăluit că a "tânjit cu disperare" să fie britanic.

Deși este aclamat ca vocea americanilor, Springsteen a mărturisit că a visat să se fi născut în Marea Britanie. Joi seara, în cadrul prestigioaselor premii Ivor Novello de la Londra, a devenit cel mai recent membru al Academiei Ivors.

Amintindu-și de prima sa călătorie în Marea Britanie din 1975, legenda rock a spus că a fost profund impresionat de trupele britanice care au creat tendințe, precum The Beatles și The Rolling Stones.

"Pentru un tânăr rocker din New Jersey, venirea aici a fost ca o pelerinaj la Mecca", a spus el în discursul său de acceptare. "Am crezut că am murit și am ajuns în rai. Tinerețe, gălăgie, hipness, fete. Și, deși m-am născut cu sânge rece în SUA, la 16 ani tânjeam cu disperare să fiu britanic."

Springsteen a recunoscut că era atât de dornic să se integreze încât a încercat chiar să-și ascundă accentul american.

"Am dezvoltat un accent britanic fals destul de bun - cel puțin așa credeau fetele de la casieria supermarketului local", a spus el cu un zâmbet.

A devenit primul compozitor internațional care a primit bursa Ivors Academy, urmând nume mari precum Elton John, legenda Beatles Paul McCartney, Annie Lennox și Kate Bush.

McCartney a fost prezent pentru a-i înmâna lui Springsteen distincția, iar emblema muzicii a profitat de ocazie pentru a-l "frige" în glumă pe muzicianul "Born in the USA" înainte de a-l introduce pe scenă.

McCartney a glumit că "nu s-ar putea gândi la un destinatar mai potrivit" pentru această distincție, înainte de a enumera posibile alternative precum Bob Dylan, Paul Simon, Billy Joel, Beyoncé și Taylor Swift.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel