Britney Spears va putea să îşi administreze singură finanţele

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Facebook / Britney Spears
Foto: Facebook / Britney Spears

Britney Spears va putea să îşi administreze singură finanţele, în urma unei hotărâri judecătoreşti.

Cântăreaţa americană Britney Spears a devenit nu doar "o femeie liberă" în urma protestelor organizate sub sloganul #FreeBritney, ci va putea de acum înainte să semneze toate documentele fundaţiei sale şi să îşi administreze singură finanţele, pentru prima dată în ultimii 14 ani, potrivit unei hotărâri judecătoreşti pronunţate în Statele Unite, informează joi DPA, scrie Agerpres. 

Judecătoarea Brenda J. Penny a semnat sentinţa prin care vedeta pop îşi recapătă aceste drepturi, în cadrul unei audieri care a avut loc miercuri după-amiază la Tribunalul "Stanley Mosk" din Los Angeles, conform revistei Variety. Avocaţii cântăreţei şi cei ai tatălui ei, Jamie Spears, au prezentat în instanţă argumente contrare, potrivit Insider, pe măsură ce dispoziţiile propuse în vederea finalizării tutelei erau analizate.

Administratorul temporar al averii



Într-o audiere precedentă din luna noiembrie, administratorul temporar al averii artistei, John Zabel, a primit drepturile pe care vedeta pop le ceruse pentru ea însăşi, raportează revista Variety. John Zabel a preluat acele prerogative după ce tatăl cântăreţei a fost îndepărtat din funcţia de administrator în luna septembrie.

Separat de audierea de miercuri, unul dintre avocaţii lui Britney Spears, Mathew S. Rosengart, a declarat în faţa reporterilor reuniţi în faţa tribunalului că Jamie Spears a evitat de două ori să se prezinte în instanţă pentru a face o declaraţie oficială.

Judecătoarea Brenda J. Penny a decis pe 12 noiembrie că tutela cântăreţei a luat sfârşit, cu efecte imediate, însă a menţionat că administratorul temporar al averii artistei, John Zabel, a primit ordinul de a finaliza câteva sarcini suplimentare înainte ca instanţa să elimine complet acea tutelă. Alte aspecte finale ale acestei chestiuni juridice vor fi reglementate în urma unei audieri programate pe 19 ianuarie 2022.

S-au acuzat reciproc



Înaintea audierii de miercuri, cele două tabere s-au acuzat reciproc în legătură cu o modalitate de anulare a tutelei, propusă în noiembrie de Jamie Spears, de sabotarea reputaţiei acestuia din urmă, precum şi de spionarea vedetei pop de către părinţii ei timp de mulţi ani, care au plasat un dispozitiv de supraveghere audio în dormitorul cântăreţei pentru a-i asculta conversaţiile intime.

Avocatul Rosengart l-a criticat dur la rândul lui pe Jamie Spears într-un document depus în instanţă după lansarea din luna septembrie a documentarului "Controlling Britney Spears", realizat de FX şi Hulu. Acel documentar prezenta numeroase acuzaţii formulate împotriva lui Jamie Spears şi a "reţelei sale extinse de supraveghere".

După decizia instanţei americane, Britney Spears a declarat că intenţionează să îşi sărbătorească ziua de naştere, 2 decembrie, precum şi libertatea sa redobândită, "în fiecare zi din următoarele două luni".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel