British Museum îşi va digitaliza întreaga colecţie în urma furturilor recente

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
British Museum îşi va digitaliza întreaga colecţie în urma furturilor recente
British Museum îşi va digitaliza întreaga colecţie în urma furturilor recente

British Museum a anunţat miercuri că intenţionează să îşi digitalizeze întreaga colecţie, invocând necesitatea de a asigura accesul publicului la vastul său catalog după ce a raportat în luna august că aproximativ 2.000 de artefacte au fost furate sau au dispărut din depozitele şi spaţiile sale expoziţionale, informează Reuters.

Muzeul londonez, unul dintre cele mai vizitate din lume, se confruntă în această perioadă cu consecinţele acelor furturi, care au scos în evidenţă o serie de deficienţe interne şi au dus la demisia directorului său.

"Am luat măsuri pentru a îmbunătăţi securitatea şi suntem acum încrezători că un astfel de furt nu se mai poate repeta", a declarat directorul interimar al British Museum, Mark Jones, într-un comunicat.

"Dar nu putem şi nu trebuie să presupunem că securitatea colecţiei, într-un sens mai larg, poate fi asigurată închizând pur şi simplu totul. Sunt convins că cel mai important răspuns în faţa furturilor constă în creşterea accesului", a adăugat el.

Anunţul de miercuri intervine în contextul în care preşedintele muzeului, George Osborne, a fost chestionat de comitetul pentru Cultură, Media şi Sport din Parlamentul britanic cu privire la modul în care furturile au fost comise şi despre măsurile luate pentru a se asigura că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

British Museum l-a concediat pe unul dintre angajaţii săi din cauza acestui incident, care este totodată anchetat de Metropolitan Police din Londra.

Proiectul privind propunerea de digitalizare ar urma să dureze cinci ani, în contextul în care 2,4 milioane de înregistrări trebuie să fie încărcate online sau actualizate. Colecţia British Museum totalizează cel puţin 8 milioane de obiecte de artă, potrivit site-ului instituţiei londoneze. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel