Brățări antice, descoperite în județul Brașov

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

Trei brățări, cel mai probabil din perioada dacică, au fost descoperite în județul Brașov. 

Trei brăţări, care ar putea data din perioada dacică, au ajuns în custodia Direcţiei Judeţene de Cultură Braşov, după ce au fost descoperite în judeţ, în zona comunei Hoghiz, de un amator, cu detectorul de metale.

"Din punctul de vedere al Direcţiei de Cultură Braşov, este cea mai importantă, cea mai valoroasă descoperire, acestea fiind primele obiecte găsite grupate, ca tezaur", a precizat, pentru Agerpres, Raluca Postulea, consilier la Direcţia Judeţeană de Cultură Braşov.

Nu se știe clar vechimea obiectelor găsite



Aceasta a precizat că deocamdată nu se poate preciza vechimea celor trei obiecte, acestea urmând să fie analizate de specialişti.

Totodată, reprezentanta Direcţiei de Cultură a menţionat că în zona respectivă şi, de altfel, pe întreg teritoriul judeţului Braşov, nu a fost descoperit, până în prezent, niciun obiect din perioada dacică. Astfel, dacă se va dovedi că cele trei brăţări au peste 2000 de ani vechime, în zona localităţii Lupşa, unde au fost descoperite, se va realiza, în viitor, o cercetare arheologică.

Cele trei brăţări, dintre care una este mai ornamentată, cu capete antropomorfe, şi două simple, cu profil rotunjit, au fost descoperite, în 1 decembrie, de un braşovean, arheolog amator, care are autorizaţie pentru folosirea detectorului de metale şi care a mai predat, în timp, obiecte astfel scoase la lumină Direcţiei de Cultură. Unul dintre acestea, o sabie, se află în prezent la Muzeul Judeţean de Istorie Braşov. 

CITEȘTE ȘI: A cumpărat, din greșeală, două bilete IDENTICE la Loto și asta i-a schimbat complet viața

Un bărbat din statul american Carolina de Nord a bătut toate recordurile în marterie de noroc: pentru că nu își mai amintea dacă a cumpărat un bilet la tragerea Loteriei, a mai completat o dată biletul, cu aceleași numere, scrie DCNews.

”Tocmai stăteam în pat și mă uitam la un meci de baschet la televizor și nu-mi aminteam dacă l-am cumpărat sau nu”, a declarat Scotty Thomas, în vârstă de 49 de ani, din Fayetteville, conform Loteriei din Carolina de Nord.

”Am decis să îl completez din nou, iar a doua zi dimineața, fiul meu a întrebat de ce sunt enumerate două bilete diferite. Mi-am dat seama: Cred că l-am completat de două ori”, a spus acesta. 

Citește mai multe aici!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel