Brașov. Percheziții la instituții publice, persoane juridice și domiciliile unor persoanelor fizice

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Polițiștii din județul Brașov au desfășurat mai multe percheziții pe parcursul acestei zile. 

Astăzi, 13 decembrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 20 de percheziții într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de serviciu și corupție, se arată într-un comunicat de presă. 

Perchezițiile au loc pe raza judetului Brașov, la instituții publice, persoane juridice și domiciliile persoanelor fizice bănuite de săvârșirea faptelor cercetate.

Cu ocazia activităților procedurale desfășurate, vor fi ridicate mijloace de probă  ce urmează a fi administrate ca probatoriu, pe parcursul urmăririi penale. 

16 mandate de aducere

Polițiștii vor pune în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediile unităților de parchet si poliție, în vederea audierii.

La activități participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Poliția Municipiului Brașov, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Rutier, alături de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Percheziţii și în Teleorman şi Olt la persoane bănuite de braconaj cinegetic

Poliţiştii teleormăneni au efectuat nouă percheziţii domiciliare, în judeţele Teleorman şi Olt, la locuinţele unor persoane bănuite de braconaj cinegetic, fiind descoperite mai multe animale vânate ilegal, informează, luni, IPJ Teleorman, scrie Agerpres. 

Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi acţionat în extravilanul localităţilor, preponderent pe timpul nopţii, deplasându-se cu autoturisme de teren. La capturarea vânatului, aceştia ar fi folosit câini, precum şi o lanternă tip proiector, pentru a fixa vânatul.

"Vânatul capturat, respectiv căprioare, iepuri, fazani, ar fi fost comercializat cu sume cuprinse între 150 - 400 de lei sau ar fi fost folosit pentru consumul propriu. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 17,5 kilograme de carne de căprioară, 20 de iepuri, trei fazani, două proiectoare, două autovehicule de teren, scoabe şi 14 câini din rasa ogar. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale", precizează IPJ Teleorman.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Olt, al poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice, Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Teleorman, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman. De asemenea, poliţiştii au beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel