Boris Johnson declară categoric: ”E o diferență esențială. O femeie nu se poate naște cu penis!”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Boris Johnson și Carrie Johnson
Boris Johnson și Carrie Johnson

Rivalii săi politici, laburiştii, au fost criticaţi pentru că au refuzat să vorbească public despre problemele transgender.

„Femeile nu se pot naște cu penis”, a spus premierul britanic Boris Johnson, susținând decizia prin care se interzice femeilor transgender să concureze la probele de natație, scrie Telegraph.

Premierul a spus că nu vede „niciun motiv să nu fii de acord” cu decizia organizației mondiale de înot, FINA, care a interzis tuturor sportivilor transgender, care au experimentat pubertatea ca bărbați, să concureze la disciplinele feminine.

Întrebat dacă o femeie se poate naște cu un penis, prim-ministrul Johnson a răspuns categoric: „Nu se poate dacă nu este bărbat”, adăugând că există o diferență între femei și femeile transgender.

În timpul vizitei sale în Rwanda, prim-ministrul Johnson a spus: „Este extrem de important ca societate să avem cât mai multă înțelegere posibil pentru cei care sunt diferiți. Eu am susținut întotdeauna o astfel de abordare. Dar când începi să treci de la sexualitate la gen, începi să întâlnești anumite probleme. . "

Premierul britanic a mai spus că este îngrijorat de trei probleme când vine vorba de persoanele transgender; vârsta la care bărbații sunt considerați capabili de tranziție, problema siguranței femeilor în prezența persoanelor transgender și dificultăți în competițiile sportive.

„Toate acestea sunt probleme foarte dificile și trebuie să fii foarte sensibil când te confrunți cu aceste probleme”, a explicat Johnson.

Reamintim, săptămâna trecută FINA a anunțat că, de acum încolo, doar înotătorii transgender care au făcut schimbarea de sex la vârsta de 12 ani vor putea concura la disciplinele feminine.

Verdictul a venit după ce înotătoarea Lia Thomas a devenit prima persoană transgender care a câștigat titlul la cel mai înalt nivel al sportului universitar american.

Și alte organisme sportive britanice se confruntă acum cu presiuni pentru a-și reforma politicile.

Federația de Ciclism și-a suspendat deja politica de includere a persoanelor transgender în competiții până la efectuarea unui audit, iar organizația atletică de conducere se pregătește să facă același lucru, a aflat Telegraph.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel