Boris Johnson, ameninţat de Putin: Cu o rachetă ar dura doar un minut

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 30 ian 2023, 10:24 | Categorie: Știri
Boris Johnson, ameninţat de Putin: Cu o rachetă ar dura doar un minut
Boris Johnson, ameninţat de Putin: Cu o rachetă ar dura doar un minut

Boris Johnson a declarat că Vladimir Putin l-a amenințat cu un atac cu rachete în cadrul unei convorbiri telefonice "extraordinare" în perioada premergătoare invaziei Rusiei în Ucraina.

Prim-ministrul de atunci a declarat că dl Putin i-a spus că "va dura doar un minut".

Johnson a spus că acel comentariu a fost făcut după ce a avertizat că războiul ar fi o "catastrofă totală" în timpul unei convorbiri "foarte lungi" în februarie 2022.

Detaliile schimbului de replici sunt dezvăluite într-un documentar BBC, care examinează interacțiunile dlui Putin cu liderii mondiali.

Johnson l-a avertizat pe Putin că invadarea Ucrainei ar duce la sancțiuni occidentale și la mai multe trupe NATO la granițele Rusiei.

De asemenea, el a încercat să descurajeze acțiunile militare rusești, spunându-i lui Putin că Ucraina nu va adera la NATO "în viitorul apropiat".

Dar Johnson a spus: "M-a amenințat la un moment dat și mi-a spus: "Boris, nu vreau să-ți fac rău, dar, cu o rachetă, ar dura doar un minut" sau ceva de genul acesta. 

"Dar cred că, după tonul foarte relaxat pe care îl avea, după aerul de detașare pe care părea să-l aibă, el doar se juca cu încercările mele de a-l determina să negocieze".

Președintele Putin a fost "foarte familiar" în timpul "celei mai extraordinare convorbiri", a spus Johnson.

Este imposibil de știut dacă amenințarea lui Putin a fost autentică.

Cu toate acestea, având în vedere atacurile anterioare ale Rusiei asupra Regatului Unit - cel mai recent în Salisbury în 2018 - orice amenințare din partea liderului rus, oricât de ușor ar fi fost transmisă, este probabil una pe care Johnson nu ar fi avut altă opțiune decât să o ia în serios.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite