Boris Johnson, amendat pentru petrecerile ilegale din perioada RESTRICȚIILOR. Peste 30 de persoane, vizate de poliție

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Premierul Boris Johnson și un oficial de rang înalt au fost amendați pentru încălcarea măsurilor restrictive.

Poliția britanică a anunțat marți că va emite cel puțin încă 30 de amenzi pentru persoanele care au participat la petrecerile organizate în birourile și reședința prim-ministrului Boris Johnson, încălcând regulile stricte din timpul perioadei de lockdown, scrie Reuters.

Poliția investighează 12 adunări de pe Downing Street și Biroul Cabinetului, după ce o anchetă internă a constatat că personalul lui Johnson s-a bucurat de petreceri alimentate cu alcool, liderul britanic participând el însuși la câteva dintre evenimente.

„Depunem toate eforturile pentru a progresa rapid această investigație, aceasta include continuarea evaluării unor cantități semnificative de material de investigație din care se pot face trimiteri suplimentare”, a spus poliția într-un comunicat.

Poliția a spus că nu va spune cine sunt destinatarii amenzilor, dar printre aceștia se pare că se numără și fosta responsabilă pe probleme de etică a guvernului, Helen MacNamara.

Dezvăluirile privin adunările, dintre care multe au avut loc atunci când oamenii nu puteau participa la funeralii sau să-și ia rămas bun de la cei dragi care au murit în spital, au fost raportate pentru prima dată la sfârșitul anului 2021.

La acea vreme, Johnson a spus că toate regulile au fost respectate, deși ulterior și-a cerut scuze parlamentului pentru participarea la un eveniment, despre care a spus că îl credea legat de muncă, și apoi reginei Elisabeta pentru un altul la care personalul a petrecut în ajunul înmormântării soțului suveranei.

„Poliția a distrus acum complet afirmațiile lui Johnson că nu au fost încălcate nicio lege. Nu se poate avea încredere în el și nu poate continua ca prim-ministru”, a declarat Ed Davey, liderul Partidului Liberal Democrat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel