Bono de la U2 insistă că trupa Coldplay nu este o formație rock

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: captură Youtube BBC Music
Sursa: captură Youtube BBC Music

Bono a luat apărarea trupei Coldplay și a insistat că nu este o "formație rock".

Solistul trupei U2 a fost intervievat de Greg James de la BBC Radio 1 pentru emisiunea "Music Uncovered: The Genius Of Coldplay", primul dintr-o serie de opt episoade care își propune să exploreze și să dezvăluie fenomenul trupei conduse de Chris Martin.

Bono, în vârstă de 64 de ani, consideră că acești creatori a-i hitului "Yellow" sunt adesea evaluați greșit conform standardelor rock, dezvăluind în același timp că piesa "Clocks" din 2003 este preferata sa din repertoriul trupei laureate cu premiul Grammy.

Despre acest hit de pe al doilea lor album, "A Rush of Blood to the Head", a declarat:

"Pur și simplu se lipește de tine, mai strâns decât timpul însuși. Cadranul de ceas al unei trupe care împărtășește un moment în timp... Îmi amintesc când am auzit-o prima dată, dând pumni în aer într-un mod bărbătesc, dar nu agresiv, și apoi sentimentul de: 'Oh, asta e pur și simplu mai bună decât orice alt cântec al oricui altcuiva în acel moment'."

Interpretul hit-ului 'With or Without You' a continuat:

"Ar trebui să menționez că "Coldplay" nu sunt o trupă rock. Sper că acest lucru este evident. Se întâmplă ceva mult mai interesant acolo, asemănător cu Isley Brothers sau ceva de genul acesta. Ei nu ar trebui să fie judecați după regulile rock... Furia este râul care curge sub majoritatea formațiilor rock. Muzica celor de la Coldplay are o sursă diferită și cred că este cel mai bine dezvăluită în acest cântec Clocks."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel