Bogdan Chirieac, previziune despre un posibil război între SUA și China: Ar fi chiar sfârșitul lumii

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Președintelel Chinei, Xi Jinping
Președintelel Chinei, Xi Jinping

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, sâmbătă, la Realitatea TV, despre posibilitatea unui război între SUA și China. 

„Principala provocare pentru lumea liberă și pentru America, liderul lumii libere, nu este Rusia, ci este China. Aceste amenințări trebuie luate foarte în serios. În același timp, eu mizez pe faptul că China, așa comunistă cum e ea, are o civilizație de 5.000 de ani... nu cred că va declanșa un război acum pentru alipirea cu forța a Taiwanului. Ați văzut, cu Hong-Kong s-a negociat, era britanic, s-a realăturat Chinei, s-a mers pe principiul „o țară, două sisteme”, în 1999. Chinezii, în vechime, se credeau centrul Universului, de aceea își ziceau ”Imperiul de mijloc”.

Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților, este adevărat că urmează să facă o vizită acolo (n.r. în Taiwan), iar China încearcă să facă o demonstrație de forță interzicând asta. America a spus că se va asigura de securitatea doamnei Nancy Pelosi cu ajutorul navelor americane aflate în Strâmtoarea Taiwan. Este, în mod categoric, o arătare a mușchilor din ambele părți, dar eu cred că nu suntem aproape de un război direct între China și Statele Unite. Ar fi chiar sfârșitul lumii dacă s-ar întâmpla.”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac, la Realitatea TV.

Vin mai mulți americani la Kogălniceanu

România va găzdui, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, trupe suplimentare americane, care fac parte din legendara Divizie 101 Aeropurtată, constituită pentru prima dată ca unitate aeriană, în 1942, în vederea eliberării Europei.

Bogdan Chirieac a subliniat importanța venirii trupelor suplimentare la Baza de la Mihail Kogălniceanu. Acesta nu exclude ca în viitorul apropiat Rusia să ajungă până la Gurile Dunării, ceea ce ar modifica radical raportul de forțe din regiune.

”Este absolut necesară această demonstrație și probabil că Baza de la Mihail Kogălniceanu va trebui să devină o bază permanentă, fiindcă, după cum merg lucrurile, nu mai e deloc exclus ca, peste un număr de ani, să ne învecinăm pe Brațul Chilia cu Federația Rusă.

Deci este absolut necesar pentru siguranța României și a Flancului Estic al NATO să avem bază solidă militară în Dobrogea”, opinează analistul politic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel