Bob Marley: One Love - Patru lucruri de știut despre cel mai recent film al lui Kinglsey Ben-Adir

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Kingsley Ben-Adir s-a transformat în legendarul artist jamaican Bob Marley pentru noul său film.

Filmul biografic analizează viața cântărețului pe o perioadă de trei ani, prin prisma muzicii, a carierei și a luptei sale cu melanomul.

Regizat de Reinaldo Marcus Green, lungmetrajul se concentrează pe trei ani din viața starului reggae, din 1976 până în 1978, și include imagini de arhivă cu starul.

Proiectul final a durat ani de zile, familia lui Marley luptându-se pentru a găsi persoana potrivită care să le reprezinte soțul, tatăl și bunicul. Regizori anteriori au fost conectați la un film biografic al starului de-a lungul anilor, inclusiv Martin Scorsese și Jonathan Demme, dar fiecare dintre ei nu a reușit să îl pună pe picioare.

Iată patru lucruri pe care trebuie să le știți despre Bob Marley: One Love

Pregătirea lui Kingsley Ben-Adir pentru acest rol

Actorul britanic Kingsley Ben-Adir tocmai terminase de filmat miniseria Marvel "Invazia secretă" când și-a câștigat rolul lui Bob Marley.

Inițial, el a crezut că are la dispoziție doar 10 săptămâni pentru a se transforma în legenda reggae și a intrat în "panică".

Ben-Adir a creat o mini-stație de lucru cu o chitară acustică și un laptop ascunsă în spatele casei Mojo Dojo Casa House din decorul Barbie pentru a-l ajuta să se pregătească.

A început să învețe singur cum să cânte prin intermediul videoclipurilor instructive de pe YouTube - și apoi a angajat un profesor care să-l ajute să se perfecționeze. Și-a încercat chiar și să compună cântece.

"A fost atât de rău", recunoaște Ben-Adir, spunând că acest lucru l-a făcut să înțeleagă mai bine semnificația talentelor lui Marley.

"Bob a făcut hit după hit după hit după hit și să scrii atât de multe cântece de o asemenea calitate într-un interval de timp atât de scurt, nu sunt mulți oameni pe planetă care pot face asta."

Implicarea familiei lui Bob Marley

Familia regretatului cântăreț este producător executiv al filmului Bob Marley: One Love și au fost o parte integrantă în găsirea actorului potrivit.

Ziggy Marley a dezvăluit că au efectuat anterior o căutare la nivel mondial pentru a găsi pe cineva din Jamaica care să vorbească patois.

Fiul legendarului artist a recunoscut pentru Entertainment Tonight că Ben-Adir nu a fost prima lor alegere, dar au văzut ceva în audiția sa.

El a spus: "Căutam pe cineva care să aibă magnetismul necesar pentru a reține atenția, așa că el a fost cel care mi-a atras atenția, iar eu sunt fiul lui Bob."

Familia și prietenii lui Marley au luat parte la producția filmului biografic și au fost alături de actori pe tot parcursul filmului.

Regizorul Reinaldo Marcus Green spune că a fost o binecuvântare să aibă acces la oameni care au fost acolo în momentele reale descrise în film.

"Ne-au ajutat ca filmul nostru să se îmbogățească, atât în fața, cât și în spatele camerei de filmat, și au fost protectori față de tatăl lor în cel mai bun mod", a mai spus Green.

Regizorul explică faptul că familia lui Marley se consulta cu privire la stilul hainelor și acorda atenție la detalii asupra unor elemente mai mici care "au adăugat dimensiune filmului".

Patois

Patois, sau creola jamaicană , este o limbă creolă bazată pe engleză, cu influențe din Africa de Vest, Taíno, irlandeză, spaniolă, hindi, portugheză, chineză și germană, vorbită în principal în Jamaica și în diaspora jamaicană. Este folosită în tot filmul biografic, iar includerea sa a fost o problemă pentru una dintre vedetele filmului.

"Aceasta este de fapt una dintre primele întrebări pe care i le-am pus lui Reinaldo Marcus Green când l-am întâlnit, înainte de a citi scenariul, înainte de a merge la audiție, înainte de a ști dacă am o audiție", spune Lashana Lynch, care o interpretează pe Rita Marley în lungmetraj.

"În niciun caz nu m-aș înscrie într-un film care ar fi o versiune diluată a propriului meu accent. Eu sunt jamaicană. Ar fi pur și simplu împotriva a tot ceea ce cred eu", a adăugat aceasta.

Green este de acord și crede că ar fi fost "neautentic" și un "dezastru" să se anglicizeze tonul filmului, dar a înțeles că utilizarea exclusivă a limbii patois ar putea face proiectul inaccesibil pentru un public mai larg.

Filmări la fața locului

Filmul debutează în 1976, în Jamaica - o perioadă de diviziune politică în această națiune independentă. Marley era deja un star la acea vreme și a încercat să rămână neutru din punct de vedere politic în timp ce în Kingston aveau loc împușcături politice.

Pe măsură ce rivalitățile se intensificau, artistul jamaican a organizat un concert pentru pace. Cu două zile înainte de spectacol, șapte bărbați înarmați au pătruns în casa starului și i-au împușcat atât pe Bob, cât și pe Rita Marley.

După atentatul la viața sa, Marley s-a mutat la Londra și a înregistrat albumul Exodus.

Green spune că nu s-a pus problema ca filmările să aibă loc la fața locului, atât pentru a onora legendarul artist, cât și pentru a onora povestea în sine.

"Acolo unde a fost creat, unde a fost creată măiestria sa artistică, unde a fost creată relația sa, căsnicia sa, acestea au fost cu adevărat ca niște puncte de ancorare pentru el. Așadar, ar fi fost un pic nedrept dacă nu am fi filmat acolo", spune Lynch, conform Sky News.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel