Bob Dylan, Lionel Richie şi Iggy Pop, în programul ediţiei din 2023 a Festivalului de Jazz de la Montreux

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Lionel Richie
Lionel Richie

Artişti legendari - Bob Dylan, Lionel Richie şi Iggy Pop - şi reprezentanţi ai noilor generaţii, precum Lil Nas X, Gayle şi Sam Smith, vor face parte din programul extrem de variat al ediţiei din 2023 a Festivalului de Jazz de la Montreux, informează AFP.

Cea de-a 57-a ediţie a evenimentului, care se va desfăşura între 30 iunie şi 15 iulie pe malurile Lacului Leman de la poalele Alpilor elveţieni, va combina "genurile muzicale şi generaţiile", au anunţat organizatorii festivalului, înainte de a dezvălui programul oficial, miercuri.

Bob Dylan va veni în această vară la Montreux pentru a-şi prezenta albumul "Rough and Rowdy Ways", lansat în 2020. La cererea starului american, sala în care va concerta va conţine doar locuri pe scaune, pentru a reflecta atmosfera intimă a turneului său.

La exact 30 de ani după unicul său concert susţinut la Montreux, Chris Isaak va interpreta din nou în cadrul festivalului elveţian cântecul său de mare succes "Wicked Game", intrat în memoria colectivă a publicului şi care a fost preluat ulterior de numeroşi artişti, inclusiv de trupa R.E.M.

Prin concertele ce vor fi susţinute de Lionel Richie, Simply Red şi Seal, festivalul va prezenta muzica unor "autori de hituri" din ultimele trei decenii, aflaţi la confluenţa dintre soul şi pop.

În privinţa starurilor din noile generaţii, cântăreţul britanic Sam Smith va cânta pentru prima dată în prestigiosul Auditorium Stravinski, la opt ani după concertul său susţinut în Lab, o sală a festivalului dedicată explorării tendinţelor sonore actuale şi viitoare.

La fel ca Sam Smith, americanul Lil Nas X, inclus şi el în programul din 2023, a devenit o personalitate a comunităţii LGBTQ+ care se bucură de un succes imens pe platformele de streaming muzical.

La Montreux vor fi prezenţi şi artişti foarte populari pe TikTok, precum Stacey Ryan în registrul pop şi groove, Cavetown, Maisie Peters şi Gayle, care s-au remarcat în stilurile "indie şi emo", au precizat organizatorii.

Muzica latino-americană, cu care Festivalul de la Montreux întreţine o relaţie privilegiată, va fi reprezentată prin două generaţii diferite: tânărul star columbian Maluma şi legendarul Gilberto Gil, primul artist brazilian care a urcat pe scena acestui eveniment, în 1978.

Mai multe seri vor explora un anumit gen muzical prin intermediul "întâlnirii" dintre două generaţii. Astfel, de exemplu, pentru stilul soul-jazz, legendara Mavis Staples va sărbători împlinirea vârstei de 84 de ani pe scenă, cu ocazia unui concert pe care îl va susţine alături de buna ei prietenă Norah Jones, care va reveni la Montreux după o pauză de 13 ani.

Fanii punk-rock nu au fost nici ei uitaţi: Iggy Pop, care a lansat un nou album la începutul acestui an, va fi precedat pe una dintre scene de Generation Sex, o formaţie alcătuită din membrii din componenţele originale ale trupelor Generation X şi Sex Pistols.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel