BMW renunță la touchscreen-uri pe anumite mașini din cauza crizei semiconductorilor

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

BMW renunță la touchscreen-uri pentru Seria 3 și unele SUV-uri, a confirmat compania.

BMW renunță la ecranele tactile din unele mașini noi din cauza crizei de semiconductori, se arată într-o postare pe forumul BimmerFest care a fost ulterior confirmată de compania bavareză, transmite The Verge.

În timp ce am văzut alți producători auto care au pus pe pauză producția sau au renunțat la alte caracteristici, această omisiune a BMW este una foarte importantă. În zilele noastre, ecranele tactile sunt o caracteristică standard în mașini, iar lipsa unui astfel de touchscreen schimbă modul în care interacționezi zilnic cu autoturismul.

Seria 3 și SUV-urile X5, X6 și X7 vor pierde și alte funcții

După spusele celor de pe forum, unele dintre mașinile afectate de schimbare (printre care Seria 3, X5, X6 și X7) vor pierde și o funcțiune care permitea parcurgerea automată a unui drum în marșarier dacă a fost anterior parcurs cu fața. În plus, mașinile fără touchscreen vin cu un voucher de 500 de dolari și vor avea nevoie de un update de software, dar și de semnătura clientului care este de acord cu schimbarea și știe că nu va avea touchscreen.

În locul ecranului tactil, utilizatorii vor trebui să se bazeze pe un controller din consola centrală care are abilități de tipul unui touchpad de laptop. Totuși, lucrurile sunt și mai rele de-atât, fiindcă cei 500 de dolari nu vor putea să acopere achiziționarea unui ecran tactil ulterior. Astfel, în acest moment, e mai bine ca clienții să aștepte rezolvarea crizei care este preconizată pentru 2023.

Mașinile sunt o achiziție pe termen lung, așa că mai bine așteptăm rezolvarea crizei

Citește și: Nu te juca cu securitatea conturilor online. AȘA creezi cele mai puternice parole

Trebuie să ținem cont că mașinile sunt o achiziție pe termen lung, mai ales în cazul în care sunt luate direct din fabrică. Astfel, trebuie să vă gândiți dacă vreți să folosiți touchpad-ul din consola centrală în locul unui touchscreen la finalul deceniului.

BMW nu este singura companie auto care taie efectiv din funcții pentru a se descurca cu criza semiconductorilor. GM a renunța la caracteristici la rândul său, începând de la radioul HD și încărcarea wireless pentru telefon și ajungând la modulele de management al combustibilului și sistemul start-stop.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel