Blue Monday 2024. Cum a fost aleasă cea mai deprimantă zi din an

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Blue Monday, sau „Lunea cea tristă”, este numele oferit zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie, fiind considerată ca cea mai deprimantă zi a anului.

Iată ce înseamnă, de fapt „Blue Monday” și cum a apărut această zi.

Blue Monday 2024 - istoricul celei mai deprimante zile

Lunile de iarnă reprezintă mereu o perioadă dificilă pentru cei afectați de probleme de sănătate mentală, cu condiții precum tulburarea afectivă sezonieră (TAS) care devin tot mai vizibile pe măsură ce apar diverse semne ale sezonului rece, cum ar fi zilele mai scurte, vremea rece, grijile financiare generate de perioada lunii decembrie în care se oferă cadouri. Aceste lucruri pot agrava semnificativ problemele mentale ale oamenilor care se confruntă cu aceste simptome.

Blue Monday este un termen care a fost creat pentru a descrie ziua de luni a ultimei săptămâni pline a lunii ianuarie, adică a treia zi de luni din acea lună. Se spune că această zi este considerată cea mai tristă zi a anului. Conceptul a fost dezvoltat de către psihologul Cliff Arnall.

În anul 2005, postul de televiziune britanic Sky Travel a preluat această știre și a comunicat-o în presă ca pe un concept științific, în scopul de a încuraja oamenii să facă achiziții de călătorii. Cu toate acestea, conceptul Blue Monday a fost întâmpinat cu critici dure din partea comunității științifice, iar chiar și Cliff Arnall s-a distanțat de propria teorie, conform Healtheuropa.com.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel