Bloomberg: Airbus şi Rolls-Royce, aproape de un acord major cu Turkish Airlines

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Photo by kevin_hackert/Unsplash
Photo by kevin_hackert/Unsplash

Compania Turkish Airlines ar urma să semneze un acord cu Rolls-Royce Holdings Plc şi Airbus SE pentru producţia internă de componente pentru aeronave, evaluat la 20 de miliarde de dolari, parte a achiziţiei masive de avioane anunţate anul trecut, transmite Bloomberg.

Tranzacţia ar putea fi anunţată la o ceremonie în Istanbul, mai târziu în această lună, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Statul turc este cel mai mare acţionar al operatorului aerian.

Turkish Airlines a consolidat în decembrie achiziţionarea a 230 de aeronave de la Airbus, având opţiunea de a majora achiziţia, în cadrul planurilor de extindere a flotei, de a spori importanţa hub-ului aerian Istanbul şi a concura mai bine cu rivalele regionale, cum ar fi Emirates şi Qatar Airways. Ca parte a acestei comenzi, Turcia a făcut presiuni pentru producţia internă de componente pentru aeronave, iar companii de stat ca TUSAS Engine Industries sau TEI vor lua parte la programul de producţie, susţin sursele.

Acest acord pentru producţia internă de componente pentru aeronave ar fi o componentă cheie a obiectivului Turciei de a-şi dezvolta industria aviatică civilă şi militară şi face parte din comanda din 2023 pe care Airbus a evaluat-o la aproximativ 70 de miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al Turkish Airlines a confirmat data pentru ceremonia de semnare, fără a da amănunte, în timp ce reprezentanţii Airbus şi Rolls-Royce nu au comentat informaţia.

De mult timp Turcia are discuţii cu firme străine, inclusiv Rolls-Royce, pentru a achiziţiona tehnologie de producere a motoarelor pentru proiectele sale militare. Producătorul de motoare de avioane, al cărui şef are dublă cetăţenie - turcă şi britanică -, are deja o socitate mixtă cu grupul industrial Kale Group în Turcia.

Guvernul de la Ankara face presiuni pentru ca producţia internă să facă parte din acordurile de achiziţie cu firme străine.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel