Biserica Ortodoxă critică dur câștigătorul Eurovision: "O insultă asupra muzicii"

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a criticat aspru victoria lui Nemo la Eurovision 2024, numind-o "o victorie zdrobitoare asupra firescului, o insultă la adresa Muzicii și o exterminare a bunei-cuviințe".

Comentariile au venit ca răspuns la piesa câștigătoare "The Code", care explorează teme de identitate de gen și non-binaritate. Purtătorul de cuvânt a declarat că piesa este "un imn chinuit înălțat non-binarităţii", care "promovează o ideologie dăunătoare și confuză".

”Victoria lui Nimeni (Nemo), … una zdrobitoare asupra firescului, una insultătoare la adresa Muzicii, una exterminatoare a bunei-cuviinţe şi bunului-simţ, toate caricaturizate şi evacuate din mentalul colectiv al masei isteric (tele)spectatoare. O masă în stare de ebrietate ideologică din care cultura reală, elementarele repere morale şi însuşi Sensul au fost izgonite de activismul şleampăt care huiduie realitatea, siluieşte arta, face ţăndări ierarhiile şi cântă ridicol prohodul planetei căreia i-a crescut temporar temperatura, un simptom manifestat recurent în istoria ei cosmică. Nemo/ Nimeni. Nu întâmplător, ci foarte expresiv în context”, a scris Bănescu pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt ironizează şi melodia cu care Nemo a cîştigat, intitulată  "The Code".

"Codul” unei uşi desenate pe un zid. Destinaţia oricărei sminteli ideologice. Un imn chinuit înălţat non-binarităţii, fluidizării aberante a datului ontologic al sexualităţii masculine şi feminine, lichidării distincţiilor dintre chipurile binelui & răului şi a distincţiei dintre Adevăr şi minciuna numită deconstructivist post-adevăr, dincolo de care începe nu vreo superioară libertate, ci curtea strâmtă a sordidului”, mai spune Vasile Bănescu.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel