BioNTech intenționează să lanseze un prim medicament anticancer până în 2026

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

BioNTech speră să lanseze un prim medicament anticancer până în 2026.

BioNTech, laboratorul german care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare împotriva COVID-19, a anunțat miercuri că îşi propune lansarea unui prim medicament împotriva cancerului în 2026, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Compania intenţionează să continue să îşi dezvolte proiectele în vederea primei sale lansări în domeniul oncologic prevăzută pentru 2026", a precizat BioNTech într-un comunicat cu ocazia publicării rezultatelor sale anuale.

Ce tipuri de cancer sunt analizateBioNTech lucrează în prezent la mai multe terapii împotriva diferitelor tipuri de cancer (melanom, prostată, cap şi gât, ovare, plămâni, colorectal), imunoterapii şi vaccinuri, aflate în prezent în faza de studii clinice.

În total, laboratorul speră să obţină autorizări pentru zece dintre aceste tratamente până în 2030, se mai precizează în comunicat.

BioNTech şi-a reinvestit profiturile obținute din vânzarea vaccinurilor în cercetarea în domeniul cancerului, specialitatea iniţială a acestui laborator fondat în 2008 de către doi cercetători în oncologie.

Tehnologia ARN mesager oferă noi perspective pentru dezvoltarea unor terapii inovatoare contra cancerului, care fac obiectul unei concurenţe intense între mai mulţi actori din lumea farmaceutică.

Moderna vrea să lanseze un vaccin terapeutic împotriva cancerului de pieleLaboratorul american Moderna speră ca vaccinul său terapeutic împotriva cancerului de piele, aflat în prezent în faza de testare, să fie aprobat din 2025.

Terapiile la care lucrează aceste companii nu vizează lupta directă împotriva celulelor canceroase, ci stimularea sistemului imunitar al pacienţilor, astfel încât aceştia să poată lupta împotriva cancerului.

Una dintre provocări este de a face faţă "eterogenităţii şi variabilităţii" cancerelor, care diferă de la un pacient la altul, prin combinarea "diferitelor mecanisme de acţiune", a explicat BioNTech.

"(...) Există numeroase tipuri de cancer în diferite stadii şi boala diferă de la un pacient la altul', a explicat în noiembrie cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin, pentru ziarul Bild.

Se pare că decodificarea tuturor mutaţiilor posibile în cazul cancerului este o sarcină pe termen lung, ceea ce face ca dezvoltarea tratamentelor pentru aceste boli să fie mult mai complexă decât cea a vaccinului anti-COVID-19.

"Scopul nostru este de a dezvolta un vaccin împotriva cancerului adaptat fiecărui pacient", declarase Sahin pentru Bild.


Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel