Billboard Latin Music Awards 2023. Peso Pluma l-a detronat pe Bad Bunny ca rege al muzicii latino

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Billboard Latin Music Awards 2023. Peso Pluma l-a detronat pe Bad Bunny ca rege al muzicii latino/Captura Youtube
Billboard Latin Music Awards 2023. Peso Pluma l-a detronat pe Bad Bunny ca rege al muzicii latino/Captura Youtube

Muzica latino are un nou rege, iar numele lui este Peso Pluma. Cântăreţul mexican a fost joi cel mai premiat artist la Billboard Latin Music Awards 2023, depăşindu-l pe portoricanul Bad Bunny, care domina piaţa şi ceremoniile de premiere de mai mulţi ani, scrie agenţia EFE.

Peso Pluma a primit opt premii, dintre care patru pentru 'Ella Baila Sola', colaborarea sa cu Eslabón Armado, şi premiul pentru cel mai bun nou artist al anului. Bad Bunny a plecat de la Watsco Center din Miami (SUA) cu şapte Latin Billboard-uri, majoritatea pentru hitul său 'Tití Me Preguntó'.

Cu toate acestea, cel mai aplaudat moment al serii a fost show-ul lui Bad Bunny, care a marcat revenirea sa la o gală de premiere în limba spaniolă după o absenţă de patru ani. 'Moscow Mule', 'Tití Me Preguntó', 'La Neverita', 'Me Porto Bonito' şi 'Where she goes' au făcut parte dintr-un potpuriu, înainte de a interpreta cel mai recent single al său, 'Un preview'.

La rândul său, Peso Pluma a repetat adesea un puternic 'Arriba Mexico' în timp ce primea fiecare dintre distincţii. Triumful său la premiile Latin Billboard reflectă popularitatea tot mai mare a noilor ritmuri ale muzicii mexicane în Statele Unite şi în lumea hispanofonă.

'Ella Baila Sola' a intrat în istorie în 2023, devenind primul cântec regional mexican care a ajuns pe primul loc în Billboard 200, care măsoară popularitatea melodiilor la nivel mondial.

Înainte de show-ul său, Bad Bunny, care a obţinut râvnitul premiu 'Billboard 200 Artistul anului', a urcat pe scenă în şosete. "Am venit în fugă pentru că mă schimbam, dar am vrut să vă fiu recunoscător pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat întotdeauna. Fac muzică pentru că vă iubesc şi pentru că îmi place ceea ce fac. Vă mulţumesc", a spus artistul.

Dintre femei, cea mai premiată a fost cântăreaţa şi compozitoarea urbană Karol G. Columbianca a fost distinsă pentru albumul său 'Mańana Será Bonito'. De asemenea, ea a primit premiul Latin Billboard Spirit of Hope pentru activitatea sa filantropică în beneficiul femeilor şi copiilor, prin fundaţia sa Con Cora.

"Acesta este probabil unul dintre cele mai speciale premii pe care le voi primi în întreaga mea carieră. Unul dintre motivele pentru care este plăcut să primeşti aceste premii este că ne oferă mai multă vizibilitate şi putem ajuta mai mult", a declarat 'La Bichota' în timp ce îi înmâna premiul directoarei fundaţiei sale.

Cvartetul de câştigători a fost completat de columbianul Manuel Turizo, care a primit trei premii pentru hitul său 'La Bachata'.

Interpretarea live a remixului piesei 'Por las noches' a fost unul dintre momentele neaşteptate ale Latin Billboard Awards. Peso Pluma a împărţit pentru prima dată scena cu artista argentiniană Nicki Nicole.

Compatrioata acesteia TINI a prezentat o nouă versiune a hitului său 'Cupido', de data aceasta în ritm dominican de dembow.

Omagiul adus lui Jenni Rivera, la 10 ani de la moartea acesteia, a inclus o colaborare inedită şi emoţionantă între fiica acesteia, Chiquis, şi trupele Calibre 50 şi Los Sebastianes. Potpuriul melodiilor celei supranumite La Diva de la Banda a inclus "Basta ya", "Inolvidable" şi "Ya lo se".

"Am fost foarte atentă cu moştenirea mamei mele. Acum am simţit că sunt pregătită să o celebrez cu vocea mea. Am studiat mult şi m-am pregătit mult pentru a o face", a declarat Chiquis pentru EFE, înainte de momentul ei muzical.

Înainte de a primi premiul pentru întreaga carieră, Los Angeles Azules şi-au unit vocile cu Nicki Nicole, Ximena Sarińana şi Sofia Reyes pentru a interpreta piesele loc emblematice din genul cumbia 'Otra noche', 'El listón de tu pelo', 'Nunca es suficiente' şi 'Como te voy a olvidar'.

"Este pentru prima dată în cei aproape 45 de ani de carieră când ni se acordă un premiu pentru întreaga noastră activitate. Suntem foarte emoţionaţi şi recunoscători", a declarat pentru EFE Jorge 'El Doc' Mejía Avante, care i-a reprezentat pe toţi fraţii săi şi membrii trupei Los Angeles Azules, la Covorul Albastru, Pre-show-ul galei.

Myke Towers, artistul cu cele mai multe momente muzicale de-a lungul serii, şi-a prezentat în premieră la televiziune hitul său de succes 'LaLa'. El a fost urmat de Yandel, care a cântat recenta sa colaborare 'Borracho y loco', şi 'Cielo', cu Feid şi Sky Rompiendo.

Justin Quiles şi El Alfa au cântat 'Fiesta Loca', în timp ce Farruko, La Factoria şi Eddy Lover au interpretat remixul piesei reggaeton 'Perdóname'.

Eladio Carrión a prezentat, de asemenea, o versiune specială a trap-ului său latino 'Mbappe'. Reprezentând reggaeton-ul mexican, Yng Lvcas şi Peso Pluma s-au asigurat că nimeni nu a rămas pe scaun când au cântat "La bebe (remix)".

Distinsă cu Icon Award, Ivy Queen a dedicat premiul înmânat de Yandel fiicei sale Naiovy şi a reflectat asupra moştenirii sale.

"Acest gen m-a învăţat să-mi îmbrăţişez latura masculină, pentru că atunci când am început a trebuit să mă lupt cu bărbaţi, şi nu cu femei. Vreau să fiu recunoscătoare că pot culege fiecare dintre aceste flori cât sunt în viaţă şi nu ştiţi ce mândrie imensă simt când văd că sunt din ce în ce mai multe femei pe scenă, pentru că îmi zic că mi-am făcut munca aşa cum trebuie", s-a exprimat 'La Caballota'.

Câştigătorii premiilor Billboard Latin au fost selectaţi pe baza interacţiunilor fanilor cu muzica, a vânzărilor de albume şi cântece, precum şi a difuzării la radio şi a turneelor urmărite de Billboard şi Luminate pentru perioada 13 august 2022 - 12 august 2023.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel