Bill Gates: "Virusul a făcut o treabă mai bună decât vaccinurile"

Antonio Grigore | Dată: 19 feb 2022, 13:17 | Categorie: Social
Bill Gates investește 11 milioane de euro pentru a "combate flatulențele de vacă" prin intermediul unui startup australian
Bill Gates investește 11 milioane de euro pentru a "combate flatulențele de vacă" prin intermediul unui startup australian

Miliardarul american revine în prim-plan cu o predicție sumbră.

Fondatorul Microsoft a vorbit la Conferința anuală de securitate din München din Germania despre probabilitatea unei noi pandemii.

Bill Gates a recunoscut că riscurile de îmbolnăvire gravă din cauza Covid-19 s-au „redus dramatic”, dar avertizează asupra unui alt pericol: o altă pandemie este aproape sigură.

Alt virus, altă distracție

Într-o discuție cu jurnaliștii de la CNBC, omul de afaceri american a explicat că nu va fi vorba de un virus similar celui actual, dar a adăugat că progresele din medicină și biotehnologie ar trebui să ajute lumea să facă o treabă mai bună în combaterea acesteia. „Vom avea o altă pandemie. Data viitoare va fi un agent patogen diferit”, subliniază Gates.

Motivele pentru care virusul corona nu mai este atât de devastator țin de procentul mare de imunizare a populației de pe glob, realizat prin vaccin, dar mai ales în urma infectării.

În opinia sa, virusul „a ajuns mult mai repede la populația lumii decât am reușit noi cu vaccinurile”. „Șansele de apariție a cazurilor severe, care sunt asociate în principal cu vârsta în vârstă și obezitatea sau diabetul, aceste riscuri sunt acum reduse dramatic din cauza expunerii la infecție”, a adăugat Bill Gates.

Următoarea pandemie, maxim 6 luni

Co-președintele Fundației Bill & Melinda Gates evocă beneficiile tehnologiei ARNm, care poate produce un vaccin eficient, într-o perioadă scurtă de timp.

„Data viitoare ar trebui să încercăm să o facem, în loc de doi ani, ar trebui să facem mai mult de șase luni”, a spus Gates, adăugând că platformele standardizate, inclusiv tehnologia ARNm mesager (ARNm), ar face acest lucru posibil.

„Costul de a fi pregătit pentru următoarea pandemie nu este atât de mare. Nu este ca schimbările climatice. Dacă suntem raționali, da, data viitoare îl vom prinde mai devreme.”

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite