Bill Gates, întrebat dacă este ipocrit. Răspunsul surprinzător pe care l-a dat: Ar trebui să stau acasă?

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cele mai scumpe investiții ale lui Bill Gates: O privire asupra portofoliului său impresionant/Foto: Agerpres
Cele mai scumpe investiții ale lui Bill Gates: O privire asupra portofoliului său impresionant/Foto: Agerpres

Bill Gates a fost întrebat dacă este un "ipocrit". Iată ce răspuns a dat.

Bill Gates a fost întrebat dacă este un "ipocrit" pentru că zboară cu un avion privat, iar răspunsul său este surprinzător.

Bill Gates spune că nu se consideră, dar în același timp, avertizează în legătură cu schimbările climatice, promovând inovarea în domeniul climei.

Gates a fost întrebat, într-un interviu acordat BBC în Kenya, care ar fi răspunsul său la cineva care l-ar numi ipocrit pentru că este un "militant al schimbărilor climatice" și, în același timp, zboară "în jurul lumii cu un avion privat".

"Cumpăr standardul de aur de a finanța Climeworks pentru a face captarea directă a aerului care depășește cu mult amprenta de carbon a familiei mele", a spus Gates, referindu-se la plata unor compensații pentru amprenta sa de carbon.

Climeworks este o companie elvețiană care elimină emisiile de dioxid de carbon din aer și le pune înapoi în sol, în încercarea de a reduce încălzirea globală.

Bill Gates, care este în prezent a patra cea mai bogată persoană din lume, a mai spus că cheltuie "miliarde de dolari pentru inovare în domeniul climei".

"Deci, știți, ar trebui să stau acasă și să nu vin în Kenya să învăț despre agricultură și malarie? Mă simt confortabil cu ideea că, nu numai că nu fac parte din problemă, plătind pentru compensații, dar și prin miliardele pe care le cheltuiește grupul meu de inovație energetică, că fac parte din soluție". a spus Gates.

În cadrul unei apariții pe podcastul Bloomberg în septembrie anul trecut, Gates a declarat că "inovarea nu este doar un proces de scriere a cecurilor" și că "costul" luptei împotriva crizei climatice "este mult mai mare decât ceea ce ar putea finanța oricine".

Mai mult, Bill Gates a maii declarat că avionul său privat este "plăcerea sa vinovată" și "marea sa cheltuială".

Se pare că Bill Gates deține un Bombardier BD-700 Global Express cu 19 locuri, care costă aproximativ 40 de milioane de dolari. El și-a numit avionul "un mare răsfăț", alături de Porsche-ul său, despre care i-a spus prezentatoarei emisiunii Ellen DeGeneres că sunt cele două "lucruri nebunești" pe care și le-a cumpărat în calitate de miliardar.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel