Biletul de tren se scumpește. O călătorie dus-întors București-Constanța costă mai mult cu 23 de lei

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 01 iul 2022, 08:44 | Categorie: Social
Biletele de tren s-ar putea scumpi de la 1 iulie
Biletele de tren s-ar putea scumpi de la 1 iulie

CFR Călători măreşte preţurile la biletele de tren de la 1 iulie.

CFR a decis să crească prețurile biletelor.

Astfel, o călătorie ar urma să fie mai scumpă cu aproximativ 20-23%, în funcție de traseu și tipul trenului.

Spre exemplu, o călătorie Bucureşti - Constanţa, la clasa a 2-a, va costa 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei (+20%), iar până la Braşov 54 de lei, de la 44,7 lei (+20%), potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

"CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013", argumentează compania.

Astfel, de la 1 iulie, o călătorie Bucureşti Nord - Ploieşti Sud/Vest va costa 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio, iar Arad - Timişoara Nord, clasa a 2-a, 17 lei, de la 14 lei, cu trenul InterRegio şi 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio, scrie Agerpres.

Cei care vor să călătorească de la Bucureşti la Constanţa sau la Craiova cu clasa a 2-a vor scoate din buzunar încă 20%, 67 de lei pentru InterRegio (de la 55,7 lei) sau 35 de lei (de la 29,3 lei) pentru Regio.

Un bilet Bucureşti Nord - Braşov, clasa a 2-a, va costa 54 de lei la IR (de la 44,7 lei) şi 29 de lei la R (de la 24 de lei).

Braşov - Mangalia, clasa a 2-a IR, ajunge de la 1 iulie la un preţ de 104 lei, de la 86,9 lei, iar pentru Bucureşti Nord - Timişoara, clasa a 2-a IR, se va plăti suma de 116 lei, în loc de 97 de lei.

Pentru Galaţi - Mărăşeşti, clasa a 2-a, biletul de tren va costa 19 lei în loc de 15,4 lei (+23,3%), la tren Regio, iar pentru Suceava - Putna, clasa a 2-a, 13 lei, în loc de 10,6 lei (+22,6%).

"Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevederilor OMT, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 50% la abonamentele şi biletele pentru studenţi, a gratuităţii la abonamentele şi biletele pentru elevi. De asemenea se vor menţine şi ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicaţia disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din staţii), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.", mai spune compania. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite