Bijuterii ascunse ale culturii urbane: Destinații turistice mai puțin cunoscute

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Unsplash.com
Unsplash.com

Câteva dintre atracțiile turistice mai puțin cunoscute ale lumii, dar foarte impresionante

Catacombele din Paris, Franța

Plimbați-vă printre oasele a 6 milioane de trupuri chiar sub străzile aglomerate ale Parisului.


Întinzându-se pe o distanță de 124 mile (200 de kilometri) și la o adâncime de 65 de picioare (20 de metri) sub arondismentele 14, 15 și 16 din Orașul Luminilor, Catacombele din Paris găzduiesc oasele a peste 6 milioane de trupuri.

De ce au fost construite catacombele, te-ai putea întreba? Cimitirele orașului, care erau supraaglomerate, au provocat o criză de igienă în secolul al XVIII-lea, ceea ce a determinat guvernul să mute oasele într-o rețea existentă de mine și pasaje abandonate care treceau sub oraș.

Oasele au fost transferate în cariere subterane și aranjate în mod ordonat, creând o expoziție înfricoșătoare, creând, în mod neintenționat, peșteri și tuneluri înfricoșătoare care au devenit o destinație urbană subterană pentru aventurile turistice.

Rezervați o tură ghidată fără a sta la coadă pentru a afla mai multe despre istoria sa macabră.

Mina de sare Wieliczka, Polonia

Vizitați o capelă subterană realizată în întregime din sare.


Una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Polonia, Mina de sare Wieliczka este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și a fost una dintre cele mai vechi mine de sare în funcțiune (peste 700 de ani) până când a încetat producția în 2007.

Aici, veți vedea camere sculptate în sare, peșteri și tuneluri, și lacuri de saramură în această călătorie fascinantă la 442 de picioare (135 de metri) sub orașul medieval Wieliczka.

Această marcă subterană, la doar o călătorie de jumătate de zi de la Cracovia, este cel mai bine explorată într-o tură ghidată pentru a afla cele mai multe despre istoria sa și a explora detaliile intricate ale Capelei Sf. Kinga, un sanctuar religios sculptat în întregime din depozite de sare care includ candelabre, sculpturi, altare de sare și un basorelief care înfățișează "Cina cea de Taină".

Camerele de război Churchill, Anglia

Vedeți buncărul lui Winston Churchill din Londra, unde s-au luat decizii vitale în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Cotate ca una dintre cele mai bune lucruri de făcut în Londra, Camerele de război Churchill oferă o șansă de a experimenta buncărul care l-a adăpostit pe atunci prim-ministrul Winston Churchill și cabinetul său de război în timpul raidurilor aeriene germane.

Acest sit istoric subteran, situat sub străzile din Westminster, a fost folosit ca sediu pentru a elabora strategia aliaților pentru victorie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nu ratați Camera Harta, care a rămas în aceeași condiție din 1945.

Orașul subteran, Canada

Scăpați de iernile reci ale Montrealului în acest univers subteran.


Explorarea orașelor subterane sună ca ceva dintr-o carte de aventuri științifico-fantastice, dar rețeaua de 20 de mile (32 de kilometri) de magazine, restaurante și alte atracții de divertisment sub străzile centrului orașului Montreal este una dintre cele mai mari rețele de pasaje subterane pentru pietoni din lume.

Mai mult decât un refugiu în lunile de iarnă înghețate ale orașului, această atracție subterană oferă un adăpost pentru expoziții artistice, spații pentru evenimente pentru festivaluri și evenimente culturale, precum și un link către metroul și sistemul de autobuze al orașului, fără a ieși afară.

Plimbați-vă prin acest spațiu vast și bifată vizitarea turistică subterană de pe lista dvs. de dorințe. Participați la o tură ghidată a orașului Montreal pentru a afla mai multe despre această atracție subterană.

Cenotele Ik Kil, Mexic


Această dolină naturală, cu o parte superioară deschisă spre cer, face parte din Parcul Arheologic Ik Kil și este cunoscută și sub numele de "Cenotele sacre albastre", datorită culorii vibrante a apei sale și istoriei sale ca loc religios al mayașilor. Coborâți pe scările de piatră curbate pentru a vă răcori în piscina subterană de apă dulce, care are un diametru de 200 de picioare (60 de metri), aproximativ 157 de picioare (48 de metri) adâncime și este înconjurată de liane verzi și luxuriante.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel