Biden INTERZICE icrele negre, vodca şi diamantele din Rusia

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Anuntul lui Biden. Foto: Ivan Samkov - Pexels
Anuntul lui Biden. Foto: Ivan Samkov - Pexels

Preşedintele SUA a anunţat un nou set de sancţiuni impuse Rusiei. 

Joe Biden a anunţat vineri că naţiunile cele mai industrializate din grupul G7 vor revoca statutul comercial al naţiunii celei mai favorizate pentru Rusia şi SUA vor interzice importurile de fructele de mare, alcool şi diamante provenite din Rusia, informează Reuters.

Decizia va reprezenta o "altă lovitură devastatoare" pentru Rusia, care îşi continuă agresiunea în Ucraina, a spus Biden. Preşedintele Vladimir Putin este "un agresor, agresorul", a spus Biden, şi trebuie "să plătească un preţ".

El a mai spus că SUA vor adăuga noi nume pe lista oligarhilor ruşi sancţionaţi şi vor interzice exportul de produse lux în Rusia.

"Aceştia sunt ultimii paşi pe care îi facem, dar nu sunt cei din urmă", a afirmat Biden.

Departamentul american al Comerţului a anunţat vineri interdicţia de a exporta produse de lux cu destinaţia Rusia şi Belarus, informează France Presse.

"Nu îi vom permite lui Vladimir Putin şi prietenilor săi să continue să trăiască în opulenţă provocând în acelaşi timp enorme suferinţe în întreaga Europă de Est", a comentat într-un comunicat secretarul american pentru comerţ Gina Raimondo.

Interdicţia îi vizează de asemenea pe oligarhii ruşi şi belaruşi care trăiesc peste hotare



Lipsirea Rusiei de statutul naţiunii cele mai favorizate deschide drumul pentru impunerea de tarife de către SUA şi aliaţii lor la o gamă largă de bunuri ruse, ceea ce ar intensifica şi mai mult presiunea asupra unei economii care se îndreaptă deja spre o "recesiune profundă", notează Reuters.

Fiecare ţară trebuie să implementeze schimbarea în statutul comercial al Rusiei în conformitate cu legile proprii, au declarat surse din administraţie.

În SUA, înlăturarea statutului Rusiei de "relaţii comerciale permanente normale" va necesita un act legislativ al Congresului, dar congresmenii din ambele tabere şi-au exprimat deja sprijinul pentru măsură.

Casa Albă va lucra cu congresmeni la legislaţia pentru revocarea statutului Rusiei, au declarat surse din administraţia americană.

În 2019, Rusia a fost pe locul al 26-lea între partenerii comerciali ai SUA, cu schimburi comerciale de 28 de miliarde de dolari, potrivit autorităţilor americane.

Principalele importuri din Rusia erau reprezentate de combustibili minerali, metale preţioase, diamante, fier, oţel, îngrăşăminte şi chimicale anorganice, toate bunuri pentru care s-ar putea introduce taxe mai mari odată ce Congresul va adopta actul de revocare a statutului comercial preferenţial.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel