Biden, din nou cu gândul la Irak. A confundat retragerea din Herson cu retragerea din „Fallujah“, un oraș de pe malul Eufratului / video

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a încurcat orașul Herson din Ucraina cu orașul Fallujah din Irak.

Într-un nou episod de confuzie, președintele Biden a spus din greșeală că trupele ruse se retrag din „Fallujah”, în timp ce intenționa să facă referire la orașul Herson din sud-estul Ucrainei.

Cea mai recentă gafă a lui Biden a venit după ce liderul forțelor ruse, Serghei Surovikinon, a anunțat că a ordonat trupelor sale să se retragă dintr-unul dintre singurele orașe mari capturate de Rusia după invazia sa din 24 februarie.

„Contextul este că, indiferent dacă se retrag sau nu din Fallujah și se retrag pe malul de est al râului [Nipru]”, a răspuns Biden la întrebarea unui reporter privitoare la război. După gafă, președintele a avut o pauză în care s-a gândit, după care un reporter i-a amintit că este vorba de orașul Herson din Ucraina, iar Biden s-a corectat.

În noiembrie și decembrie 2004, Fallujah a fost locul celui mai sângeros conflict urban pe care l-au luptat forțele americane de la războiul din Vietnam și este larg amintit ca un moment cheie în invazia SUA a Irakului, conform NYPost.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel