Sezon litoral 2023. Bibi Touroperator: Creștere de peste 40% a vânzărilor litorale în perioada de înscrieri timpurii

radiodcnews Team | Dată: 06 apr 2023, 14:27 | Categorie: Știri
Sursă foto: Ovidiu Oprea
Sursă foto: Ovidiu Oprea

S-a terminat perioada de înscrieri timpurii pentru sezonul litoral 2023.

Vânzările în programul principal de înscrieri timpurii pentru sezonul litoral 2023 s-au încheiat pe 31 martie. Conform datelor Bibi Touroperator, unul dintre cei mai importanți touroperatori specializați exclusiv pe oferte turistice în România, s-a înregistrat o creștere a vânzărilor prin înscrieri timpurii de peste 40%.

Românii au putut beneficia de oferte de preț cu până la 60% mai mici decât cele standard prin programul de înscrieri timpurii, cele mai mari reduceri fiind făcute de hoteluri din Mamaia Nord și Neptun-Olimp.

Cea mai scumpă vacanță contractată în această perioadă a fost de 11.000 de lei la un hotel de 4* din Mamaia Nord, pentru un sejur de 7 zile în luna august, fără masă. Cea mai ieftină rezervare a fost făcută la un hotel de 3* din Eforie Sud, turiștii plătind 1.600 lei pentru un sejur de 7 zile, tot în luna august, fără masă.

”Vorbim de o creștere remarcabilă a înscrierilor timpurii față de perioada pandemică. Ce i-a convins pe români? Dorința de a securiza cazarea pe care și-o doreau, înainte să se epuizeze, și reducerile. Acestea au făcut ca prețurile pentru sezonul 2023 să fie similare sau chiar mai mici decât cele de anul trecut. Indiferent de motivație, revenirea încrederii românilor în planificarea din timp a vacanțelor pe litoralul românesc nu poate fi decât îmbucurătoare. Este totodată un semnal de încurajare pentru hotelierii care au investit în ultimii ani în modernizarea unităților de cazare și a facilităților acestora” a declarat Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel.

Cele mai cerute destinații, cu aproximativ 70% din totalul vânzărilor, sunt Mamaia, Eforie Nord și Neptun-Olimp. Durata medie a unui sejur rezervat pentru litoralul 2023 este de 4 nopți. A crescut preferința românilor pentru hotelurile de 4* care au ajuns la 35% din vânzări, ca și pentru rezervările în sistem all-inclusive.

Despre BIBI Touroperator

BIBI Touroperator este unui dintre cei mai importanți touroperatori de pe piața locală specializați EXCLUSIV pentru România. De numele BIBI se leagă implementarea pentru prima dată a conceptului "Înscrieri Timpurii", realizarea volumului Bibi Encyclopedia - the Big Book of Romanian Travel si a colecției Bibi 100 cataloage hibride cu vacante in Romania.

Bibi Touroperator, numărul 2 în topul național al CNIPMMR 2022, este parte a grupului BIBI, un brand românesc creat în urmă cu peste 30 de ani, care are activități în domeniile turism și HORECA.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience