Beyoncé, dată în judecată pentru acordurile melodiei „Break My Soul”

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Facebook, Beyonce
Foto: Facebook, Beyonce

Un grup muzical din New Orleans, puțin cunoscut publicului larg, susține că piesa de mare succes a lui Beyonce, "Break My Soul", conține un sample cu versuri plagiate. Acuzația se referă la un fragment de trei cuvinte, iar procesul are șanse reduse de reușită.

Membrii formației Da Showstoppaz o acuză pe vedetă că a folosit ilegal piesa lor din 2002, "Release a Wiggle", potrivit RollingStone.

Mai exact, grupul susține că piesa "Break My Soul" prelevă elemente din melodia "Explode" (2014) a lui Big Freedia, care la rândul ei ar conține versuri, linie melodică și aranjament muzical plagiate din piesa lor, "Release a Wiggle".

Acuzația este detaliată într-o plângere depusă miercuri la tribunalul federal din Louisiana. Membrii Da Showstoppaz - Tessa Avie, Keva Bourgeois, Henri Braggs și Brian Clark - susțin că artista, cunoscută sub numele de scenă Cowboy Carter, a prelevat elemente din piesa lui Big Freedia, care la rândul ei includea materiale protejate de drepturi de autor din cântecul lor din 2002.

Plângerea specifică: "Acuzații au folosit cuvintele, melodia și aranjamentul muzical din lucrările noastre protejate de drepturi de autor pentru a crea un album ca omagiu pentru unchiul Johnny care a expus muzica și cultura comunității LGBTQ din New Orleans, cu care trei dintre membrii noștri sunt puternic afiliați. Totul este prezentat într-o notă maximă - tonul, cuvintele propriu-zise, melodia, aranjamentul muzical specific muzicii bounce".

Alături de Beyonce și Big Freedia, Sony Music, Jay-Z și alții sunt coinculpați.

Plângerea susține de asemenea că, "în timp ce doamna Carter, Big Freedia, Parkwood, Sony și alții au primit numeroase laude și profituri substanțiale din piesele Explode și Break My Soul, precum și din albumul Renaissance, turneul mondial Renaissance și documentarul Renaissance: A Film by Beyoncé, Da Showstoppaz nu au primit nimic - nicio recunoaștere, nicio creditare, nicio remunerație de niciun fel".

"Break My Soul" a fost primul single lansat de pe albumul "Renaissance" al vedetei și a ajuns în fruntea topului Billboard Hot 100.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel