Beyoncé nu mai este motivată de "topuri și vânzări", ci de deschiderea drumului pentru alți cântăreți country de culoare

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: captură video YouTube @rauhlren
FOTO: captură video YouTube @rauhlren

Beyoncé a declarat că nu mai privește "topurile și vânzările" ca motivație atunci când creează muzică, ci că ceea ce o impulsionează cu adevărat acum este deschiderea drumului pentru alți cântăreți country de culoare.a

După succesul albumului ei country, "Cowboy Carter", cântăreața din "Texas Hold 'Em" a ajuns în vârful topului Billboard’s Hot Country Songs și a devenit prima femeie de culoare care a făcut acest lucru de la înființarea topului în 1964. "Cowboy Carter" a ajuns, de asemenea, pe primul loc în topul Billboard 200, care acoperă toate genurile muzicale, fiind al optulea album al artistei care reușește această performanță, scrie The Independent.

"Texas Hold ‘Em" a coborât pe locul doi în topul country doar după ce Shaboozey a lansat "A Bar Song (Typsy)" două săptămâni mai târziu. A fost pentru prima dată când doi artiști de culoare au ocupat consecutiv primul loc.

"Atunci când dobori bariere, nu toată lumea este pregătită și deschisă pentru o schimbare. Dar când îl văd pe Shaboozey cum rupe topurile și toate cântărețele country minunate cum inspiră lumea, asta mă motivează cu adevărat", a declarat Beyoncé pentru The Hollywood Reporter, referindu-se la colaboratorul ei de pe albumul "Cowboy Carter".

"Au fost vremuri în viața mea când topurile și vânzările mă entuziasmau și mă motivau. Odată ce te-ai provocat pe tine însuți și ai pus în arta ta fiecare picătură de viață, durere, creștere și vise, este imposibil să te întorci înapoi", a spus ea.

"Sunt foarte recunoscătoare și umilită de succesul extraordinar al noului album", a adăugat cântăreața.

Beyoncé, care a câștigat cele mai multe premii Grammy din toate timpurile, a spus că există factori de decizie în industria muzicală care nu au fost mulțumiți de albumul ei care sfidează genurile, mai ales deoarece ea este de culoare și femeie.

"Sunt onorată să introduc atât de mulți oameni în rădăcinile atâtor genuri. Sunt atât de încântată că fanii mei au avut încredere în mine. Gardienii industriei muzicale nu sunt fericiți de ideea de a amesteca genuri, mai ales venind de la un artist de culoare și, cu siguranță, nu de la o femeie."

Cu puțin timp înainte de lansarea albumului, Beyoncé a dezvăluit pe rețelele sociale că "Cowboy Carter" "s-a născut dintr-o experiență pe care am avut-o cu ani în urmă, când nu m-am simțit binevenită... și era foarte clar că nu eram".

Deși nu a specificat incidentul, fanii au subliniat că este probabil o referire la performanța ei din 2016 a piesei "Daddy Lessons" de pe albumul Lemonade la Country Music Association Awards alături de Dixie Chicks. Reacțiile la performanța ei au variat de la ostile la rasiste, mulți întrebându-se de ce a fost acordat timp unei artiste pop. La scurt timp după, CMA a eliminat, de asemenea, un post promoțional care prezenta performanța, susținând că filmarea nu a fost aprobată.

Helen Brown de la The Independent a acordat albumului "Cowboy Carter" cinci stele, descriindu-l ca "un album care aruncă un lasou în jurul gâtului muzicii country și o duce în deșert pentru o aerisire bună. Aceasta este misiunea palpitantă a lui Beyoncé de a face loc femeilor de culoare într-un gen dominat istoric de bărbați albi".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel