Berlinezii s-au dezlănțuit pe străzi: au dansat o zi întreagă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Dans
Dans

Mii de iubitori ai muzicii tehno au dansat sâmbătă pe străzile din Berlin în cadrul paradei şi protestului "Zug der Liebe" ("Trenul iubirii"), informează DPA.

Aproximativ 10.000 de persoane au participat la acest eveniment, care a fost "în general paşnic", a declarat sâmbătă seară un purtător de cuvânt al Poliţiei germane.

Ediţia din acest an s-a desfăşurat sub mottoul "Mai multă iubire pentru lumea de mâine".

Evenimentul "Zur der Liebe" a fost lansat în 2015 ca un protest tehno faţă de o mişcare naţionalistă şi islamofobă de extrema dreaptă, cunoscută sub numele de Patrioţii Europeni Împotriva Islamizării Occidentului (PEGIDA).

PEGIDA este monitorizată de Biroul pentru Protejarea Constituţiei din Germania, fiind catalogată ca "mişcare extremistă dovedită", începând din mai 2021.

Gruparea a fost creată după afluxul de migranţi care au ajuns în Germania în 2015, însă numărul susţinătorilor săi s-a redus în ultimii ani odată cu scăderea cifrelor asociate migraţiei.

"Nu putem rezolva problemele lumii, dar vrem să îi susţinem pe cei care oferă adăpost şi un ajutor esenţial pentru oamenii aflaţi în situaţii de criză şi în zone afectate de dezastre la nivel mondial sau pe plan local", a declarat Jens Schwan, purtător de cuvânt al Asociaţiei Zug der Liebe, care organizează evenimentul.

Jens Schwan afirmă că peste 340 de milioane de oameni au în prezent nevoie de ajutor umanitar, în timp ce politicienii de extrema dreaptă, "care nu au nici măcar un singur răspuns semnificativ pentru crizele din vremurile noastre", câştigă teren în Germania.

El s-a referit la partidul de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), care a crescut recent în sondaje bazându-se pe o agendă care critică imigraţia, islamul şi politicile de protejare a climei.

AfD, un partid populist format în 2013 cu o platformă eurosceptică, a migrat tot mai mult spre dreapta pe parcursul ultimului deceniu. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel