Benny Andersson de la ABBA colaborează la compunerea muzicii pentru un post de radio suedez

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Benny Andersson, cunoscut ca membru al trupei celebre ABBA, și-a schimbat direcția muzicală de la pop la muzică clasică printr-o colaborare cu un post de radio suedez, informează DPA.

Muzicianul în vârstă de 77 de ani a compus 37 de melodii scurte pentru postul radiofonic de muzică clasică P2, a anunţat luni Radiodifuziunea naţională din Suedia, Sveriges Radio.

Câteva dintre compoziţiile sale au fost alese pentru a fi difuzate ca ilustraţii muzicale în programele postului de radio P2 începând de luni.

Benny Andersson a acceptat imediat propunerea de colaborare, a precizat postul de radio, întrucât dorea să vadă dacă putea să compună şi piese scurte pe lângă melodiile lungi cu care este obişnuit.

Muzicianul a compus melodiile alături de Orchestra Simfonică Radio a Suediei şi interpretează chiar el partiturile de pian din aceste înregistrări.

Benny Andersson a devenit celebru pe plan internaţional în anii 1970 ca membru al trupei suedeze ABBA, alături de Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog şi Anni-Frid Lyngstad. Cântecele Dancing Queen, Mamma Mia şi Waterloo sunt unele dintre cele mai cunoscute hituri lansate de acest grup.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel