Beneficiile postului terapeutic cu apă! Cezar Elisei: Un bărbat, după 7 zile de post cu apă poate să slăbească între 6 și 8 kilograme

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Cezar Elisei fost jurnalist a fost invitat în emisiunea în podcastul lui Cătălin Măruță, unde a vorbit despre beneficiile postului terapeutic cu apă.

 

 

Cezar Elisei a explicat în cadrul podcastului cum doar 7 zile de post terapeutic cu apă te ajută să scapi de kilogramele în plus: „Un bărbat, după 7 zile de post cu apă poate să slăbească între 6 și 8 kilograme, cel mai vizibil. Pe partea terapiei să zic, dacă ar avea probleme, diverse bubițe, pete pe piele, ar putea dispărea. Dacă are ochii împăienjeniți, ochii s-ar putea albi. Dacă are alergie, s-ar putea trata, sau cel puțin ameliora – acestea sunt pe partea fizică.”, a explicat Cezar Elisei în podcasul Acasă la Măruță. 

De asemenea, spune fostul jurnalist există o legătură destul de puternică între postul de 7 zile cu apă și latura psihică și emoțională: ,,Pe partea psiho-emoțională, dacă este mai deprimat, mai anxios, începe să iasă în față și să fie mai extrovertit, optimist. Și mult mai sigur pe el. Începe să-și scoată masca pe care și-o tot pune des și să rămână el și, de obicei, mult mai serios și mai luptător pentru ceea ce este al lui. Pe partea mentală este mult mai focusat, chiar doar după 7 zile. Rezolvă problemele mult mai rapid, fără să aibă această senzație că pierde energie – și aici putem să facem o mică paranteză: sistemul digestiv consumă 80% din energia trupului. În momentul în care sistemul digestiv se oprește, în timpul postului cu apă, cei 80% se duc și infuzează toate celelalte medii din organismul nostru. Se duc în creier, se duc în inimă, se duc în recuperare, se duce în tratare și așa mai departe. Deci primim o doză uriașă de energie. Sunt persoane care nu mai dorm în post decât 2-3 ore și sunt foarte fresh. Și muncesc într-una, dar se simt mult mai bine.” 

Mai mult, postul cu apă întărește legătura cu Dumnezeu: ,,Apropierea de Dumnezeu. În 7 zile simți că faci parte dintr-un Univers închis, să zic așa, unde Dumnezeu este deasupra și noi suntem aici, niște pioni. Simți că faci parte din Creație. Încep să se trateze comportamentele deviante, cum ar fi consumul de alcool, de tutun. Chiar doar după 7 zile.”, a mai spus invitatul lui Cătălin Măruță. 

Cât despre cantitatea de apă pe care trebuie să o consume persoanele care vor să țină postul terapeutic, Cezar Elisei a spus: ,,Bărbații undeva la 2 litri și doamnele undeva la 1,5 litri, minim.”

Întrebat dacă postul terapeutic funcționează mai bine atunci când este un duhovnic în preajmă și când apropierea față de credință și de Dumnezeu sunt mai puternice, Cezar Elisei a răspuns: Am realizat că poți să faci post doar în contextul bisericii, doar în contextul rugăciunii, al unui preot, al unui duhovnic, care te spovedește, te împărtășește și te pune pe calea cea bună. ”

În martie – aprilie 2020 Cezar Elisei a ținut un post de 40 de zile cu apa în România și în Rusia. În urma acestei experiențe a scris cartea „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apa”.


Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel